Legea offshore ar putea fi discutată mâine în coaliţie. Florin Cîţu: Este important să avem această lege „foarte, foarte rapid”

Data publicării:
sedinta solemna aniversare aderare romania ue parlament citu inquam george calin 20220202190443__CL_2914
Florin Cîţu: Intrarea în UE - benefică şi necesară, chiar dacă unii dintre noi au alte opinii. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat marţi că Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, ar putea fi discutată miercuri în cadrul coaliţiei. Legea este foarte aproape de aprobare, a mai spus liderul liberalilor.

„Cred că mâine la coaliţie este primul punct pe ordinea de zi. La şedinţa precedentă am cerut câteva clarificări de la ministrul Energiei. Mâine, la şedinţa de coaliţie, dacă aceste clarificări sunt aprobate de toţi membrii coaliţiei, Legea offshore poate să fie aprobată în Guvern şi să meargă în Parlamentul României pentru aprobare. Deci, suntem foarte, foarte aproape de Legea offshore”, a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

El a spus că legea este foarte importantă, pentru că ar ajuta producţia de gaze, existând companii care pot începe imediat exploatarea.

Legea „este importantă, pentru că sunt deja câteva companii care vor putea să extragă gaz imediat din Marea Neagră. Proiectul Romgaz mai durează, dar sunt alte companii care sunt gata şi ar ajuta producţia de gaze. De aceea este foarte important să avem această Lege offshore foarte, foarte rapid”, a subliniat fostul premier.

Citește și: Soluția lui Florin Cîţu pentru creşterea salariilor: reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale. „Altă variantă nu există”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri