Sari la conținut

Liderul ALDE care i-a numit „naziști” pe protestatari s-a autosuspendat

Cătălin Beciu, care a scris pe Facebook că protestele de miercuri sunt „prima manifestaţie nazistă din ultimii 70 de ani”, iar pe cei care au ieşit în stradă i-a numit „cretini”, anunţat vineri că s-a autosuspendat. Vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu a precizat că acesta s-a suspendat din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

beciu (1)

„Cu precizarea asta chiar că închei: «trecerea pe persoană fizică», din postarea de aseară, înseamnă autosuspendare. De ce? Pentru că am avut o reacţie care a stârnit patimi, tonul fiind nepotrivit, în mod evident, dar şi pentru că am nevoie de ridicarea tuturor constrângerilor care m-ar putea împiedica să îmi exprim opiniile. Mă refer la fond, nu la formă. Am trimis deja documentul...”, a a anunțat Cătălin Beciu, potrivit News.ro.

El a şters şi postarea în care afirma că protestul care a avut loc, miercuri seară, în Bucureşti, faţă de intenţia Guvernului de a adopta ordonanţa privind graţierea, reprezintă „prima manifestaţie nazistă din ultimii 70 de ani din România”.

Ulterior anunţului privind ştergerea postării, el a făcut un nou comentariu după ce, joi seară, au avut loc noi proteste, întrebând de ce să meargă la puşcărie, cum cer manifestanţii, de ce este ameninţat liderul unui partid şi de ce doar cei care sunt în stradă au dreptul de a jigni.

O oră mai târziu, a postat imagini de la protestele care au avut loc şi joi seară în câteva oraşe, comentând:

„Exact ca ieri... De data asta, însă, nu mai comentez, ci întreb. De ce să merg la puşcarie, cum strigă cetătenii din imagini? N-am furat nimic. Păi, atunci de ce spun oamenii ăstia că fur, şi eu, la grămadă? De ce îl ameninţă pe liderul unui partid?De ce au doar ei dreptul de a jigni? Şi, în general, de ce? Renunţ la raspunsuri. Şi la subiect...”.

Vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu a precizat pentru News.ro că acesta s-a suspendat din funcţia de vicepreşedinte ALDE.

„A avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România”

În postarea iniţială, care a provocat reacţii pe reţelele de socializare, Beciu spunea: „Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii”, a scris vicepreşedintele ALDE.

El a afirmat că participanţii îi provoacă repulsie şi i-a caracterizat drept „animale”.

„Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă... Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi şi, în general, jos cretinii şi naziştii!”, a afirmat Cătălin Beciu.

Acesta a completat mesajul, după postarea sa pe reţeaua de socializare: „A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri.”

Cătălin Beciu a fost secretar de stat, în anul 2015, la Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

 

Pe aceeași temă