Liviu Dragnea vrea șefia interimară a PSD: „Mâine le voi cere votul colegilor din Comitetul Executiv”

Data publicării:
dragnea-5

ACTUALIZARE 17.14. Liviu Dragnea a anunțat că vrea șefia interimară a PSD. „ În urma discuţiilor din ultimele zile, am decis ca mâine (miercuri, la CExN - n.r.) să cer votul de încredere pentru a prelua atribuţiile de preşedinte PSD. Este o soluție provizorie. Noua conducere va fi aleasă la congres”, a declarat Liviu Dragnea.

Prin implicarea mea și prin formarea unei echipe de conducere, partidul poate fi stabilizat, poate avea un moral ridicat, își poate recăpăta încrederea. Niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta, ba dimpotriva. Mă aștept să primesc votul lui Victor Ponta, pentru că Victor Ponta a fost votat de mine tot timpul”, a adăugat L. Dragnea.

„Victor Ponta trebuie să se concentreze asupra guvernării”, a mai spus acesta. Votul pentru șefia interimară a PSD va avea loc mâine, în Comitetul Executiv Național al Partidului. 

El a menţionat, răspunzând unei întrebări, că în luarea acestei decizii a contat convingerea că, prin implicarea sa şi formarea unei echipe serioase de conducere, partidul îşi poate recăpăta încrederea că în perioada următoare se va putea organiza serios pentru ca anul electoral 2016 să fie unul de succes, informează Mediafax.  


 Coordonatorul politic al PSD a declarat că a fost supărat pe premierul Victor Ponta pentru că a renunţat la funcţia de preşedinte al partidului fără să îl anunţe sau să îl consulte. „Îl înțeleg, dar m-a durut. Sunt alături de el cu gândul și fapta cum am fost în ultimii cinci ani. Victor Ponta e un om iubit în partid. Fiecare om din partid a fost tulburat de acest gest. Nimeni nu și-a dorit să renunțe la funcția de președinte”,a spus Dragnea la un post de televiziune. Dragnea a mai precizat însă că îl înţelege pe şeful Executivului, care trece printr-o perioadă foarte grea şi „nu mai este foarte stabil”.

În intervenţia televizată, Liviu Dragnea vorbeşte şi despre o posibilă candidatură la conducerea interimară a partidului: „Pot face echipă cu oricine din PSD. Aproape oricine. (...) Victor Ponta o doreşte pe Rovana Plumb şi o susţine. (...) Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cel care să gestioneze un pachet de atribuţii pe o perioadă limitată, nu voi putea să refuz, nu aş putea să trăiesc toată viaţa cu gândul că aş fi putut să fac ceva pentru partid şi nu am făcut-o. Dacă e să mor, să mor în picioare”.

Liviu Dragnea a avut luni o discuţie şi cu Gabriel Oprea, la sediul UNPR. Discuţiile au avut loc tocmai în contextul în care Dragnea urmează să anunţe dacă va candida la şefia partidului. „Domnul Dragnea este prietenul nostru. Am vorbit pentru că Victor Ponta nu a fost la coaliţie, dacă aţi observat, şi una din teme de care şi dumneavoastră m-aţi întrebat a fost legată de Codul Fiscal. Am stabilit în coaliţie, în mod înţelept, această coaliţie trebuie să îi întărească autoritatea lui Victor Ponta şi este corect ca primul-ministru să vă răspundă dumneavoastră despre Codul Fiscal. Nu ştiu dacă v-a spus Rovana treaba asta, pentru că am rugat-o eu să vă spună asta, Victor Ponta ca prim-ministru al României trebuie să vă facă o declaraţie despre Codul Fiscal, iar Coaliţia politică care susţine guvernarea o susţine total. Asta am discutat printre altele şi cu Liviu Dragnea”, a spus Gabriel Oprea după discuția cu Liviu Dragnea.

Citiți și: Rovana Plumb: Dragnea nu mi-a comunicat o intenţie de a candida la şefia PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri