Orban: La Iași, ne acuză unii că a venit Chirica la noi, dar candidatul lor la Consiliul Județean e traseist din PNL

Data actualizării: Data publicării:
Ludovic Orban, premierul Romaniei in timpul unei conferinte de presa
Ludovic Orban, premierul României. Foto: Guvernul României

Președintele PNL, Ludovic Orban, a justificat trecerea mai multor primari de la PSD la partidul său, în vederea alegerilor locale, prin faptul că traseismul se întâmplă la toate partidele. „Nimeni nu e înger”, a spus el, oferind ca exemplu pe Marius Bodea, ales deputat PNL și care acum este candidatul USR-PLUS la Consiliul Local.

„PNL, fiind la guvernare în 2006, a modificat legea privind statutul aleșilor locali, nepermițând primarilor și consilierilor locali să schimbe partidul politic în timpul mandatului. Cred că această lege trebuie completată, deși aici e o chestiune legată de dreptul de a fi ales. Până la o urmă e tot o chestiune de decizie la nivel politic. Personal, sunt împotriva traseismului politic. M-am înscris într-un partid și de 30 de ani sunt în acel partid”, a spus Orban, luni seară, la Digi24.

„Au mai fost accidente, n-a fost decizia mea. În câteva județe a fost această decizie. Din cei care au venit cei mai mulți au fost în PNL, au fost luați aproape cu japca, prin ordonanța 55, când era la guvernare PSD. Traseismul politic, din păcate, nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele. Sunt exemple notorii. Ne-au acuzat de exemplu la Giurgiu, că au venit niște primari la noi. La Giurgiu, PSD merge cu candidat la primărie care e fostul președinte al organizației municipale PNL. La Roman, PSD ne-a luat fostul primar. A fost declarat incompatibil definitiv, nu l-am mai susținut, s-a dus frumușel la PSD. Sigur că, până la urmă, instanța i-a respins candidatura, dar pentru PSD a fost bun incompatibil”, a completat liderul PNL.

„Avem foarte mult situații. Nimeni nu e înger. La Iași, ne acuză unii că a venit Chirica la noi. El s-a despărțit de PSD imediat după Ordonanța 13, luând poziție publică și împotriva lui Dragnea. Dar nu se uită că candidatul la președinția Consiliului Județean al acelei formațiuni politice (USR-PLUS, n.red.) este traseist venit din PNL, că n-a fost el desemnat primar. La Alba Iulia, candidatul aceleiași formațiuni politice este plecat de la PNL, după ce a fost viceprimar PNL. Dacă vreți, vă dau zeci de exemple în fiecare județ despre traseismul politic”, a mai spus premierul Orban.

„Un om care vine oarecum dintr-o anumită doză de oportunism... sunt unii care au venit alături de noi nu neapărat că țin la PNL, ci că estimează că PNL va guverna în următorii 4 ani și ca să aibă o relație mai bună cu zona guvernamentală, prin accesul la fonduri. Eu le-am transmis la toți: nu există subiectivism în alocarea de fonduri”, a subliniat Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri