Ludovic Orban: Începem pregătirile pentru adoptarea moţiunii de cenzură

Data publicării:
ludovic orban

Liderul PNL a anunţat că partidul pe care îl conduce va pregăti o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Ludovic Orban acuzând guvernarea, printre altele, de lipsă de transparenţă inclusiv pe subiecte precum viitorul Pilonului II de pensii.

"Bătălia noastră cu această coaliție toxică continuă și se va da pe toate fronturile. Vom ataca cu siguranță cu o moțiune de cenzură și începem pregătirea strategiei pentru adoptarea acestei moțiuni de cenzură. De asemenea, vom ataca toți miniștrii incompetenți, care și-au demonstrat cu prisosință incapacitatea lor de a face lucruri bune la ministerele pe care le conduc, prin toate pârghiile parlamentare pe care le avem la dispoziție", a declarat, luni, preşedintele PNl, Ludovic Orban.

Totodată, liderul liberal a reluat argumentele care au stat la baza plângerii penale pe care a depus-o, în calitate de cetăţean, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Sunt un care susţine independenţa justiţiei, a mai spus Orban, în acest context, iar magistraţii trebuie lăsaţi acum să cerceteze speţa respectivă. 

"Moţiunea de cenzură, foarte probabil, se va întâmpla în această legislatură. Discutăm cu colegii de la PNL care va fi cel mai oportun moment pentru demararea ei. O astfel de iniţiativă ar putea să fie exact temeiul care să justifice o moţiune de cenzură. Mă îndoiesc că partidele din Opoziţie au o poziţie diferită faţă de această chestiune pentru că vorbim despre a fura banii de pensii ai cetăţenilor. Nu e o chestiune de viziune economică sau de percepţie individuală a unui dezacord al doamnei prim-ministru. Vorbim foarte clar despre furtul banilor de pensii ai cetăţenilor României", a spus şi liderul USR, Dan Barna. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri