Ludovic Orban: Menținerea lui Voiculescu, decizia exclusivă a USR PLUS. Privim îngrijorați cum a gestionat ministerul

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban vlad voiculescu dacian ciolos si claudiu nasui
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat după ședința coaliției că există „un punct” până la care partidele din coaliție decid pentru miniștrii lor, însă există și „un punct” de la care premierul poate să decidă înlocuirea unui ministru. Orban și-a arătat nemulțumirea în legătură cu activitatea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, despre care a spus că „în cazul în care nu se observă o îmbunătățire” se poate ajunge la schimbarea sa.

„Am transmis în Coaliție că răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv USR PLUS. Privim îngrijorați cum e gestionat ministerul. Exigența noastră este maximă. Și de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu își îndeplinește activitățile și generează situații care pun în pericol buna funcționare a guvernului, premierul are dreptul constituțional să propună schimbarea”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Coaliției.

„Premierul când va considera imperios necesar declanașarea procedurii de schimbare a unui ministru, sunt convins că o va face”, a mai precizat Orban.

Citește și Dan Barna, după ședința coaliției: Există susținere față de Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății

Acesta a spus că fiecare partid din coaliție trebuie să își facă o analiză în legătură cu miniștrii. Orban și-a arătat și nemulțumirea față de ministrul Sănătății.

„Fiecare partid din coaliție trebuie să aibă propria evaluare și când un ministru nu își face treaba, partidul care l-a propus să propună schimbarea. Este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și în care e nevoie de o analiză obiectivă și exigentă și în cazul în care nu se observă o îmbunătățire se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului. Orice ministru care nu girează cu profesionalism poate să afecteze percepția coaliției”, a susținut președintele PNL.

În legătură cu situația de la Spitalul Foișor, Orban a spus că a fost „afectat” ca orice cetățean și a transmis că nu este de acord cu pasarea responsabilității.

„Am mai luat decizii în mandatul meu în care am transformat spitale în spitale COVID. Trebuie să existe o comunicare, un timp în care să se pună în practică. Trebuie să se facă o analiză în legătură cu ce s-a întâmplat acolo. Nu îmi place că unii dau vina pe alții. Există o analiză comună care trebuie realizată. Nu trebuia să se ajungă într-o astfel de situație. Am fost ca orice cetățean afectat de ceea ce s-a întâmplat”, susține președintele PNL.

Citește și Surse: Orban le-a spus liberalilor că răspunderea politică pentru Voiculescu aparține USR PLUS. „Avem nevoie de coeziune în Coaliție”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri