Lupta pentru Primăria Capitalei, faza pe Glina: Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea de „tupeu incredibil”. Care e motivul

Data actualizării: Data publicării:
Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, și fostul edil, Gabriela Firea.
Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, și fostul edil, Gabriela Firea. colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Nicușor Dan, a acuzat-o pe senatoarea PSD Gabriela Firea de „tupeu incredibil” după ce aceasta s-a lăudat cu stația de epurare de la Glina, obiectiv finalizat cu „mari eforturi” de primăria Capitalei.

„Cu un tupeu incredibil, fostul primar PSD Firea se laudă cu stația de epurare de la Glina pe care am finalizat-o cu mari eforturi, riscul fiind să dăm înapoi 100 milioane de euro bani europeni”, a spus Nicușor Dan într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Într-o postare publicată luni pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a precizat că „stația de epurare Glina este nominalizată la premiul pentru cel mai bun proiect de mediu, de tratare a apelor uzate, din lume”.

„Am deblocat și muncit patru ani pentru acest proiect și a meritat orice efort”, a adăugat Firea, care a felicitat „echipa social-democrată și specialiștii din Primăria Capitalei alături de care am deblocat în 2017 extinderea Stației de Epurare Glina”.

„Nu spune că a lăsat constructorii neplătiți luni de zile, conturile Primăriei fiind blocate”, a fost replica lui primarului Nicușor Dan la afirmațiile făcute de Gabriela Firea. „Nu spune cum le-a respins cererile de actualizare a prețurilor și cum le-a transmis că dacă nu sunt mulțumiți sunt liberi să rezilieze, uitând că le-a luat 4 ani (2013-2017) să facă achiziția publică”.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declara în luna decembrie 2023 despre finalizarea staţiei de epurare de la Glina că este un moment important pentru mediul din Bucureşti şi din România şi că, după 48 de ani de la începerea acestui proiect, în sfârşit putem să spunem că Bucureştiul are o staţie de epurare care tratează toate apele reziduale.

Primarul a precizat că este un proiect realizat cu o finanţare europeană, în valoare de 650 de milioane de lei, mare parte din bani de la Banca Mondială, iar cofinanţarea asigurată de statul român şi de municipiul Bucureşti printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Nicuşor Dan a mai afirmat că „este un proiect care trebuia să fie finalizat în 2023, riscul era ca Bucureştiul să dea banii europeni înapoi”. „L-am preluat la 40% acum 3 ani, în condiţii foarte dificile, cu conturile blocate, cu îndoieli din partea tuturor că proiectul ar putea să fie finalizat”.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri