Marcel Ciolacu o contrazice pe Dăncilă, care spune că a avut loc o confiscare ilegitimă a puterii executive: Acest guvern este legitim

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților spune că acceptă rezultatul votului din Parlament, iar Guvernul Orban este unul legitim. Această declarație este total opusă față de punctul de vedere exprimat de Viorica Dăncilă care a declarat, după învestirea noului guvern, că „s-a desfășurat acțiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive”.

„Nu am participat la vot, pentru că niciun om politic, indiferent la ce funcție accede, nu trebuie să sfideze Parlamentul. A existat un vot în comisii și trei miniștri nu au primit avizul favorabil. Corect și cutumiar, lucru care s-a întâmplat întotdeauna în istoria postdecembristă a Parlamentului, acești miniștri au fost schimbați. Este motivul principal pentru care nu am participat astăzi. Eu respect votul de astăzi al Parlamentului României. Acest Guvern este legitim, printr-un vot, chiar dacă la limită. Este un vot în Parlament și trebuie respectat”, a declarat Marcel Ciolacu după votul din Parlament.

„Am văzut încununarea tuturor manevrelor și a jocurilor politice făcute de Klaus Iohannis pentru preluarea puterii. S-a desfășurat acțiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E zi neagră pentru democrație, în care președintele Iohannnis a reușit să își impună locotenenții la Palatul Victoria. Vorbim inclusiv de oameni care au fost respinși în comisiile de specialitate. Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul lui Klaus Iohannis și bătaia de joc față de instituțiile statului...”, a declarat Viorica Dăncilă după învestirea Guvernului Orban.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri