Marcel Ciolacu: O să optimizăm PNRR. Vom merge la Bruxelles dacă se formează coaliția de guvernare

Data publicării:
marcel ciolacu în timpul unor declaratii de presă
Președintele PSD, Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos/ George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că social-democrații vor să „optimizeze PNRR” și că, dacă se va forma coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR „vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual”.

Marcel Ciolacu a declarat că „o să optimizăm PNRR”. „Mai mult ca sigur, dacă se va constitui această coaliție de guvernare, vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual. Deja, europarlamentarii, atât de la PSD, cât și de la PNL, discută cu reprezentanții de la UE cu privire la optimizarea acestui PNRR”, a adăugat acesta, la intrarea în sediul PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit săptămâna trecută despre majorarea pensiilor și alocațiilor, chiar dacă acest lucru nu este asumat în PNRR. „Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană și vom negocia anumite capitole din PNRR”, a spus acesta.

 

„O spun cu toată sinceritatea. Vom merge împreună și vom demonstra ce este sustenabil și ce nu este, ce ne angajăm, ce nu ne angajăm. Vreți să-mi asum eu tot ce a făcut USR-ul în guvern?”, a adăugat liderul PSD.

Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat, miercuri, după discuțiile cu PNL pe capitolul economie al programului de guvernare, că social-democrații nu sunt de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții. Programul PNRR prevede și eliminarea facilităţilor fiscale din construcţii care au fost introduse de către PSD în 2019.

În replică, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că nu ştie ca PNRR să poată fi rediscutat la Bruxelles, adăugând că, în cazul în care PSD are „altă influenţă” la nivelul Comisiei Europene, rămâne de văzut ce se poate discuta.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri primele două documente pentru demararea Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Până la sfârşitul anului, România va beneficia de o prefinanţare de 3,793 miliarde euro, iar în cursul anului 2022 de o finanţare de aproximativ 6,171 miliarde euro.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri