Marcel Ciolacu: Posibil ca „foarte mulți” membri PNL să fi votat cu Florin Iordache, ca apoi să facă scandal

Data publicării:
deputatul psd florin iordache
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că este posibil ca „foarte mulţi” dintre parlamentarii PNL să fi votat pentru Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ, pentru ca apoi „să facă scandal” în jurul persoanei propuse de PSD la această instituţie.

„Posibil foarte mulţi membri ai PNL să fi votat cu domnul Iordache, ca pe urmă să facă scandal că uitaţi pe cine a pus PSD la Consiliul Legislativ! Altă explicaţie eu nu am. Dacă poate cineva să îmi dea altă explicaţie, eu o respect”, a spus Marcel Ciolacu la B1 TV, întrebat cum crede că au decurs lucrurile atunci când Florin Iordache a fost ales de plenul Parlamentului pentru a conduce Consiliul Legislativ.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că PSD nu a negociat această funcţie pentru Iordache cu PNL sau cu USR-PLUS.

„Eu am o singură întrebare. Grupul PNL are peste 100 de parlamentari, 120, nu ştiu câţi au apucat până la urmă să ia, că au luat vreo 30-40 de traseişti, am înţeles că se regăsesc acum pe liste, le urez succes. Cum din 120 de parlamentari ai PNL domnul Zegrean a luat doar 41 de voturi? Nu ar vrea cineva de la PNL să ne explice acest fenomen, până vorbim de aranjamente şi negocieri între PSD şi alte partide?”, a mai spus Ciolacu, citat de Agerpres.

După ce Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ, cu un scor surprinzător, între PNL și USR-PLUS, partide considerate partenere într-un viitor guvern, a izbucnit un scandal fără precedent, cu acuze reciproce de înțelegeri cu PSD. Ambele partide au contestat ulterior la CCR numirile din Consiliul Legislativ. 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri