Marian Neacșu a fost numit interimar la Ministerul Muncii, după demisia lui Marius Budăi

Data publicării:
Vicepremierul Marian Neacşu.
Vicepremierul Marian Neacşu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe vicepremierul Marian Neacșu ca ministru interimar al Muncii, după demisia lui Marius Budăi din această funcție, joi.

Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Budăi și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului și un decret prin este desemnat Marian Neacșu, viceprim-ministru, ca ministru al muncii și solidarității sociale, interimar.

Marius Budăi și-a anunțat demisia ieri, după ce a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu.

Demisia lui Budăi vine în contextul scandalului „azilelor groazei”. Este prima demisie la un nivel atât de înalt din partea unui oficial în acest caz.

Demisia lui Marius Budăi a fost solicitată de ONG-uri, însă în spatele ușilor închise și cei din PNL au cerut ca Marius Budăi să plece din fruntea ministerului Muncii.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, și ministrul Familiei, Gabriela Firea, are termen de gândire până luni dacă-și dă sau nu demisia de onoare din Guvern.

Decizia vine după publicarea de către Digi24 a documentului care dovedește că patronul „azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele.

Potrivit informațiilor Digi24, colegii din BPN al PSD o acuză pe Firea de prejudicii aduse imaginii formațiunii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri