Mesajul lui Victor Ponta la un an de la protestele din Piața Universității

Data publicării:
5184951 20mediafax 20foto 20alexandru 20solomon-43101

Protestele s-au propagat rapid în toată țara, oamenii scandând împotriva președintelui Traian Băsescu.

La un an de la acele evenimente, premierul Victor Ponta a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, în care le mulțumește românilor pentru curajul de a ieși în stradă

Astăzi marcăm un an de când românii au ieșit în stradă, în apărarea unui concetățean al lor: Raed Arafat. În urmă cu un an a început schimbarea reală din România, a fost startul unui lung șir de evenimente care ne-au dus pe noi toți, ca națiune, în punctul în care ne aflăm acum.

Sute și mii de români au ieșit, pe 10 ianuarie 2012, în stradă, în toată țara. Sute de mii și milioane de români au ieșit, pe tot parcursul anului trecut, la vot pentru a produce schimbarea atât de mult dorită de noi toți.

Vouă, tuturor celor care ați fost, fizic sau măcar sufletește, alături de primii români care au ieșit în stradă, vă datorez un profund respect. Fără curajul vostru, fără vocile voastre, nimic din ceea ce s-a întâmplat în 2012 nu ar fi fost posibil.

Privesc în urmă la acele momente cu o foarte mare responsabilitate. Și spun foarte clar: noi, cei aflați acum în funcții de conducere, nu trebuie să fim ca ei. Și nu vom fi ca ei! Am demonstrat și vom continua să dovedim că suntem altfel, că nu promovăm aroganța ca politică de stat, că suntem transparenți, că știm să comunicăm cu românii, că vă respectăm pe fiecare în parte, și pe toți laolaltă.

Vă vom spune adevărul, pentru că ați fost prea mult timp mințiți. Și vom face tot ceea ce stă în puterea și capacitatea noastră pentru a nu mai fi o țară dezbinată, pentru a trăi, din nou, împreună ca o națiune unită”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri