Ministrul de externe a numit-o pe Liliana Popescu ca director general al Institutului Diplomatic Român

Data publicării:
sigla mae pe usa ministerului afacerilor externe interior cu umbra unui barbat
Ministerul Afacerilor Externe. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a numit-o pe Liliana Popescu-Bîrlan în funcția de director general al Institutului Diplomatic Român începând cu data de 1 august. Liliana Popescu-Bîrlan este profesor universitar în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative – SNSPA.

„Ministerul Afacerilor Externe anunță numirea de către ministrul Bogdan Aurescu în funcția de Director general al Institutului Diplomatic Român (IDR) a doamnei Liliana Popescu-Bîrlan, începând cu data de 1 august 2022.

Doamna Popescu-Bîrlan este profesor universitar în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative - SNSPA, unde predă, printre altele, Politică Externă și Diplomație, Teoria Relațiilor și Organizațiilor Internaționale, Rusia și vecinătatea estică a UE și Mindful Research in Political Sciences.

Doamna Popescu-Bîrlan este absolventă a Facultății de Istorie-Filosofie din cadrul Universității din București. În perioada 1991-1996, și-a continuat studiile în cadrul Universității din Manchester, obținând titlul de doctor (1996) cu teza Individual Freedom and Political Manipulation.

În perioada 1998 – 1999, doamna Popescu-Bîrlan și-a desfășurat activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ocupând funcțiile de consilier al ministrului afacerilor externe şi director al Direcției de Planificare Politică.

Totodată, doamna Popescu-Bîrlan este autoarea a numeroase publicații, printre care și cărțile Individual Freedom and Political Manipulation (2003) și Construcția Uniunii Europene (2009).

Este co-fondatoare şi editor-șef al revistei academice româneşti bianuale în limba engleză The Romanian Journal of Society and Politics.

În perioada următoare, obiectivele principale ale noului Director general al IDR vor viza îmbunătățirea programelor de formare și educare continuă în domeniul politicii externe și al relațiilor internaționale, aprofundarea dimensiunii de cercetare și expertiză pe zone geografice și pe problematici funcționale, precum și consolidarea integrării IDR în cadrul rețelei internaționale de institute diplomatice”, arată un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 880 din 28 iulie 2005, cu modificările și completările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Institutului Diplomatic Român, Directorul general al IDR este numit prin ordin al ministrului afacerilor externe.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri