Sari la conținut

Monica Macovei: Președintele Timofti a fost patriot, poate găsim patrioți și în Parlamentul Republicii Moldova

 

Ce vedem la Chișinău în ultimele zile este o bătălie politică foarte dură pentru preluarea puterii. Este bătălia despre pe mâna cui intră țara: pe mâna oligarhilor, a mafiei, a rușilor sau pe mâna unor politicieni care încă se mai uită spre Uniunea Europeană și spre libertate? Îl admir și îl felicit pe președintele Timofti care a rezistat tuturor presiunilor și nu l-a numit pe oligarhul Plahotniuc candidat de prim-ministru. În câteva ore, președintele Timofti a devenit simbolul celor care vor libertate și vor drumul european. Poziția președintelui Timofti a fost foarte puternică și este lăudabilă. Îl încurajez să meargă înainte. Președintele Timofti a ales între a-și risca un eventual nou mandat și soarta țării”, afirmă Monica Macovei, într-un comunicat de presă.

Cel mai bine pentru Republica Molodva este să se numească un Guvern pe baza voturilor date la ultimele alegeri parlamentare, care înseamnă un Guvern pro-european. Alegerile anticipate nu sunt binevenite, pentru că acestea înseamnă instabilitate politică și economică – nimeni nu știe cu cine să negocieze, investitorii stau de o parte, iar instituțiile internaționale care ar putea finanța Republica Moldova nu au un Guvern cu care să discute. În plus, noile partide, cum este, de pildă, partidul doamnei Maia Sandu, încă nu s-au format”, adaugă europarlamentarul.

„Pentru independența Republicii Moldova și pentru a nu fi lăsată pe mâna rușilor și a oligarhilor, nu sunt bune alegeri anticipate acum. Președintele Timofti a fost patriot, poate găsim patrioți și în Parlamentul Republicii Moldova. Asta îmi doresc”, încheie Monica Macovei.

Citiți și Criza politică se accentuează la Chișinău: majoritatea parlamentară a strâns semnături pentru alt premierPe aceeași temă