Nicolae Ciucă: Avem acordul Comisiei Europene pentru proiecte de 10 miliarde de euro

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă vorbește în timpul conferinței Better Connected through Connecting Europe Facility, la Palatul Parlamentului din București, pe16 mai 2023.
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Foto: George Călin/ Inquam Photos

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că România a agreat deja împreună cu Comisia Europeană aprobarea unor proiecte de investiţii în valoare de 10 miliarde de euro din Cadrul financiar 2021 - 2027, ca urmare a discuțiilor purtate la Bruxelles de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, informează Agerpres.

Cu aceste fonduri, a precizat premierul, la începutul şedinţei de Guvern, vor fi finanţate proiecte de infrastructură de transport, apă şi canalizare, gaze naturale, precum cele din domeniile educaţiei, sănătăţii şi mobilităţii urbane.

"Consider că este important să comunicăm faptul că avem deja primele concluzii ale delegaţiei conduse de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, domnul Marcel Boloş, aflat la Bruxelles, şi, în acest moment, avem deja agreat împreună cu Comisia aprobarea pentru proiecte de investiţii în valoare de 10 miliarde de euro din Cadrul financiar 2021 - 2027", a declarat Nicolae Ciucă.

"Ca atare, toate aceste chestiuni vor trebui concretizate în decizii guvernamentale şi ne vom ţine de acest calendar, aşa cum am asumat, pentru că şansa noastră de a continua îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare şi a reformelor asumate este să atragem toţi banii pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziţie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi prin fondurile de coeziune", a spus premierul.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri