Nicolae Ciucă: La viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre

Data publicării:
Nicolae Ciucă face declarații.
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: gov.ro

Liberalii vor intra pe propriile picioare la următoarele alegeri, a spus premierul Nicolae Ciucă. „Succesul depinde doar de noi”, le-a spus Ciucă tinerilor liberali.

„Vreau să fie cât se poate de clar: la viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre. Nu ne vom baza pe alții, ne vom baza pe noi înșine”, a spus Ciucă la Şcoala Politică a TNL „Gheorghe I. Brătianu”, de la Sighetu Marmaţiei.

„Succesul depinde numai de noi, în sensul că înțelegem ce avem de făcut, ne adaptăm la schimbare din mers, venim cu idei noi, inclusiv de a produce schimbările necesare pentru a putea să ne atingem obiectivul politic. Noi trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni. Noi trebuie să demonstrăm că menținem o relație corectă în Coaliție, dar, în același timp, trebuie să demonstrăm propria noastră performață”, a adăugat el.

Ciucă a mai spus că coaliția PNL-PSD e în continuare controversată, dar e necesară pentru stabilitatea guvernării într-o perioadă economică și internațională complicată.

„Răspunsul nostru la această situație economică, socială și internațională complicată a fost dat sub forma creării unei mari Coaliții stânga- dreapta, care să ofere suportul unei guvernări stabile și eficiente. Știu că această soluție a fost și rămâne controversată, că sunt discuții privind identitatea noastră și șansele electorale a alegerilor din anul 2024. Dar trebuie să înțelegem cu toții că ar fi fost greu să guvernăm România într-un mediu politic profund conflictual, predispus la populism și orientat exclusiv electoral”, a spus Ciucă.

„De aceea, atitudinea noastră este una de responsabilitate și corectitudine. Încercând să punem pe primul plan interesul țării, ne abținem să provocăm momente conflictuale, să răspundem provocărilor sau să generăm rupturi. Avem înainte un an în care datorită fluidității mediului economic și politic international trebuie să procedăm extrem de prudent, ferind țara de derapaje. Sunt convins că la viitoarele alegeri oamenii vor aprecia această conduită responsabilă, decât pe aceea care, din goana după puncte electorale, promovează abordări populiste sau face promisiuni lipsite de realism, a continuat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri