Orban explică de ce România nu este reprezentată la Forumul Economic de la Davos: Am aflat târziu, acolo e cu rezervări din timp

Data publicării:
Ludovic Orban
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban a explicat, marţi, pentru Mediafax, că România nu are reprezentanţi la Forumul Economic de la Davos, fiindcă invitaţiile au fost trimise înainte de preluarea guvernării de către PNL. Premierul a precizat că „am aflat târziu şi nu am putut parcurge procedurile”.

„Invitaţiile au fost, practic, înainte de preluarea guvernării de către noi. Noi când am venit, am aflat pe ultima sută de Forumul de la Davos”, a afirmat premierul Ludovic Orban, marţi, întrebat de ce România nu participă la Forumul Davos.

Ludovic Orban a explicat că „practic, acolo e cu rezervări din timp”.

„Am aflat târziu şi nu am putut parcurge proceduri de confirmare”, a mai spus şeful Executivului.

Forumul Economic de la Davos a început marţi, discuţiile fiind axate cu precădere pe schimbările climatice. La întâlnirea anuală urmând să participe 2.821 de participanţi, din care 410 persoane publice; cel mai tânăr are 13 ani, iar cel mai în vârstă 89 de ani.

Preşedintele american Donald Trump, adolescenta Greta Thunberg, activistă de mediu, şeful Uber Dara Khosrowshahi, noul director al FMI Kristalina Georgieva, cancelarul german Angela Merker sau preşedintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde se numără printre oaspeţi.

Citește și Trump îi atacă la Davos pe Greta Thunberg și activiștii de mediu: „Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii”

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri