Orban: O maşinărie propagandistică a declanşat un linşaj mediatic împotriva mea

Data publicării:
161101_urdareanu_orban_ICCJ_06_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat miercuri, la ieşirea de la Parchetul General, întrebat dacă l-a îndemnat cineva să depună plângere împotriva premierului Viorica Dăncilă, că este un om responsabil, pe propriile picioare şi că acest demers l-a făcut din proprie iniţiativă, că s-a simţit „obligat moral” să îl facă şi că şi-a asumat riscurile ce decurg din acest gest.

„Sunt un om responsabil, un om care trăieşte pe propriile picioare, un om care-şi asumă integral răspunderea şi riscurile pentru toate demersurile sale. Cum să mă suspecteze pe mine cineva că a trebuit să mă sfătuiască cineva sau să mă împingă înainte să fac această sesizare?”, a declarat Orban.

El a explicat că s-a consultat cu „prieteni, cu oameni apropiaţi care au pregătire juridică” înainte de a depune sesizarea.

„Dar ei sunt prietenii mei, nu sunt ceea ce încearcă să acrediteze propaganda din jurul lui Dragnea şi din jurul celor care sunt certaţi cu legea. De altfel, nici nu înţeleg panica în care au intrat, reacţia disperată, reacţia agresivă, ameninţările, intimidarea proferate de Dragnea împotriva funcţionarilor publici, împotriva jurnaliştilor, împotriva cetăţenilor, probabil se simt cu musca pe căciulă. Dacă nu ar avea niciun moment sentimentul că sunt vinovaţi, probabil nici nu ar fi reacţionat la acest demers decât cu punere la punct. Ori există o maşinărie propagandistică care a declanşat un linşaj mediatic împotriva mea şi care a lansat o campanie de intimidare a procurorilor, a funcţionarilor, a jurnaliştilor şi a cetăţenilor români ameninţându-i că sunt complici la infracţiune în cazul în care se implică în susţinerea acestui demers”, a mai spus Ludovic Orban, precizând că a făcut demersul din proprie iniţiativă.

„Dacă erau alte forţe, de care vorbesc ei, probabil s-ar fi utilizat la alte mijloace, era pus un procuror să facă o sesizare, eu mi-am asumat public. Ca cetăţean român, am depus o sesizare, cu toate riscurile, cu întreaga răspundere faţa de consecinţe, şi am făcut-o pentru că m-am simţit obligat moral să fac acest demers” a argumentat Ludovic Orban.

„Atunci când interese fundamentale ale României sunt călcate în picioare, sunt aruncate la gunoi, atunci când punţi externe construite in zeci de ani de politică externă sunt literalmente dinamitate numai pentru interesul personal al lui Liviu Dragnea, eu cred că poate fi vorba şi de trădare”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat care ar fi interesul personal al şefului PSD, preşedintele PNL a răspuns: „Îl vedeţi cu ochiul liber”.

Orban nu a dorit să comenteze declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Iulian Dumitrescu care a criticat demersul său.

„Domnul Iulian Dumitrescu a ieşi din muţenie atunci când am declanşat atacul cel mai dur posibil împotriva PSD. Este opinia dânsului, îl aştept să exprime opinii critice faţă de PSD”, a explicat Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus în 17 mai o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei. Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri