Ordonanţa privind supraimpozitarea companiilor din energie și compensarea prețurilor va intra joi în dezbaterea Guvernului

Data publicării:
ministrii guvernului ciuc a in sedinta de guvern
Ședință de guvern a Cabinetului Nicolae Ciucă. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că ordonanța privind prețurile la energie va fi discutată joi la Guvern, după ce va primi primească planul de iarnă de la Ministerul Energiei.

„Astăzi urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei şi mâine, în Comitetul ministerial, să avem elementele de analiză şi desigur să avem concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la OUG-ul prin care compensăm preţurile la energie”, a spus Ciucă.

El a precizat că mâine va avea loc o nouă şedinţă de Guvern, al cărui punct principal pe agendă va fi Ordonanţa de Guvern privind modificarea elementelor de referinţă pentru compensarea preţurilor la energie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus, în deschiderea ședinței de Guvern, că a primit planul pentru iarnă.

„Chiar când vorbeaţi dumneavoastră am primit forma finală a programului de iarnă, este finalizat, acum colegii de la Energie pun sub forma actului normativ pentru ca dumneavoastră să îl aveţi în cursul zilei de astăzi şi să îl aprobăm în timp util, dacă este avizat, chiar săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, dacă nu, peste două săptămâni”, a spus Virgil Popescu.

„Nu, aprobarea se realizează în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, prin Hotărâre de Guvern”, a fost răspunsul lui Ciucă.

Popescu a adăugat că „împreună cu colegii de la Ministerul de Finanţe şi cu cei de la ANRE, au de finalizat problema acelei impozitări pe tot lanţul de producţie şi comercializare a energiei electrice”, forma finală urmând să fie prezentată în Comitetul ministerial de joi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri