Partidele s-au răzgândit în privinţa bugetului

Data publicării:
PARLAMENT agerpres 7827797

Iniţial nemulţumiţi de proiectul de buget pe motiv că nu cuprinde majorarea salariului minim, social-democraţii par că s-au răzgândit peste noapte.

„Practic, este proiectul de buget realizat de Victor Ponta cu această singură excepţie, în care ei solicită să facă acest studiu de impact pentru salariul minim. Vom discuta în grupuri, nu prea sunt semne că ar trebui să avem o poziţie contrară. Decizia încă nu e luată în partid”, spune Liviu Dragnea.

La ALDE, lucrurile par mai tranşante. Doar par: pentru Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, bugetul pentru 2016 e destul de încropit. Dar decizia privind votul încă nu a fost luată.

„Aşa cum pare să fie întocmit bugetul, e unul contabil, nu de viziune, la care se adună şi se scad cifre şi se pun de colo colo. Votul e condiționat de cum va arăta bugetul. Există posibilitatea, dacă bugetul e satisfăcător, să spunem, să votăm, după cum ne rezervăm opțiunea de a vota împotrivă”, spune șeful formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

UDMR, în schimb, aşteaptă ca proiectul de buget să ajungă în Parlament. Abia atunci formaţiunea va lua o decizie clară. Doar liberalii spun de pe acum ce vor face la vot: vor susţine proiectul de buget realizat de cabinetul Cioloş.

Senatorul PSD Liviu Pop a vorbit la Digi24 despre poziția PSD în privința proiectului de buget:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri