Politicieni, premiaţi de ONG-urile pe care le conduc ei sau prietenii lor

Data publicării:
udrea

Elena Udrea a primit în această săptămână premiul de excelenţă din partea Fundaţiei „Inimi pentru Sport” pentru activitatea sa politică.

„A fost o onoare pentru mine să primesc distincţia de Cel mai popular politician în faţa unor personalităţi extrem de importante din lumea sportului şi din societatea românească”, a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Ea a omis însă să precizeze că preşedintele acestei fundaţii este colega sa de partid, Ruxandra Dragomir - şefa Organizaţiei de Femei a formaţiunii Mişacarea Populară.

Un caz asemănător este cel al premierului Victor Ponta. El a primit în acest an Marele Premiu al Casei Româno-Chineze, organizaţie care este condusă de subalternul său pe linie guvernamentală, vicepremierul Gabriel Oprea.

Specialiştii în comunicare politică au o explicaţie pentru acest gen de evenimente mediatice.

„Asemenea gesturi de campanie spun că suntem prezenţi si suntem puternici. Ăsta e mesajul pe care îl transmit. Suntem importanţi câtă vreme suntem premiaţi, câtă vreme apărem public, câtă vreme suntem recunoscuţi, legitimaţi într-un fel sau altul de aceste organizaţii”, explică Antonio Momoc, specialist în comunicare politică.

Și fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, a primit recent o distincţie. Federaţia Patronală din Industria Uşoară, pe care a condus-o până de curând, i-a acordat o diplomă de excelenţă pentru cei 22 de ani de activitate patronală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri