Politicienii sunt deranjaţi de declaraţiile consilierului politic al preşedintelui

Data publicării:
palatul-victoria gov ro

Reprezentanţii liberalilor spun că actuala situaţie, în care România are un guvern tehnocrat, trebuie să fie o excepţie. Laurenţiu Ştefan a declarat, pentru Reuters, că niciunul din principalele partide, PSD şi PNL, nu va reuşi să formeze o majoritate parlamentară după alegerile din această toamnă.

„Dacă mă apuc de acum să spun că nu o să facem o majoritate, că nu o să avem decât nu ştiu câte procente e deja ieşit din zona responsabilităţii politice. Domnul consilier poate să declare, poate are analizele dumnealui, poate aşa doreşte...”, spune Cezar Preda, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti.

Iar Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt la nivel naţional al liberalilor, completează: „Atâta timp cât democraţia funcţionează în această ţară, viitoarea guvernare va fi politică. Este o interpretare personală a domnului consilier. Opinia dumnealui o respectăm, dar ea, precizez foarte clar, nu corespunde cu viziunea PNL. Obiectivul PNL este de a oferi, din toamnă, o guvernare funcţională şi coerentă.”

În ceea ce-l priveşte, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi aliatul PSD, nici măcar nu ia considerare declaraţia consilierului lui Klaus Iohannis. „Voi vă luaţi după ce spune un consilier?”, le-a replicat acesta jurnaliştilor care l-au întrebat ce crede despre varianta unui nou premier tehnocrat.

Potrivit lui Laurențiu Ștefan, PSD și PNL vor obține fiecare 32%-35 % la alegerile parlamentare. Iar procentele partidelor mici nu vor fi suficiente pentru a le ajuta să obţină majoritatea în Parlament. „În mod evident, președintele va căuta un prim-ministru. Vom vedea dacă acesta este un premier politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, ori chiar un tehnocrat... încă sunt multe semne de întrebare”, a spus Laurențiu Ștefan.

Întrebat dacă premierul Cioloș ar fi învestit din nou, consilierul prezidenţial a spus: „Este un câștig pentru politica românească. Vorbind la modul foarte abstract, eu cred că România și partidele din România pot avea o resursă de valoare, dacă el se decide să se alăture arenei politice (după alegeri)”.

Citiţi şi:

Consilierul politic al lui Klaus Iohannis: Nu exclud desemnarea unui nou premier tehnocrat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri