Președintele a petrecut la Neptun. Fost coleg: „L-aș sfătui să continue la NATO”

Data publicării:
fost coleg cu basescu

Oaspeţii au început să vină în jurul orei 18:00 şi au plecat mult după miezul nopţii. Foştii absolvenţi au dansat pe muzica anilor 70, iar meniul a fost unul tradiţional românesc. La plecare, l-au felicitat pe Traian Băsescu pentru că va fi, din nou, bunic.

Petrecerea de la vila din Neptun a început mai devreme anul acesta. Invitaţii au început să vină încă de la ora 18. Şi nimeni nu a venit cu mâna goală. Fiecare oaspete a adus câte un buchet de flori pentru soţia preşedintelui.

Aurel Baciu, fost coleg: „Cadourile se fac în prealabil. Acuma flori, pupături. Ne pupăm, ne salutăm, vedem care a mai îmbătrânit, care a mai trecut în rândul celor drepți”.

Cei peste o sută de absolvenţi ai promoţiei 1976 spun că petrecerile alături de fostul lor coleg sunt mereu frumoase şi sunt un prilej bun pentru a depăna amintiri.

Liviu Coval, fost coleg: „A fost un coleg bun. Și în şcoală a fost şef. S-a evidenţiat din şcoală. (Era pus pe şotii?) A, nu! Era serios”.

Ambroziu Duma, fost coleg, director în CNAPMC: „Un comandant foarte bun, am navigat împreună. Ne cunoaştem din 1975. A fost întotdeauna aşa cum îl ştim”.

Aurel Baciu, fost coleg: „Noi eram la secţia militară, ei erau la secţia comercială. Noi eram "boacterii" şi ei erau "carpetarii". Noi le spuneam "carpetari", că aduceau carpete şi ţigări, şi ei ne făceau pe noi "boacteri" că eram cu armele, cu astea”

Primii invitaţi au plecat spre case puţin după ora 23. Cei mai mulţi, însă, au ieşit din vila de la Neptun mult după miezul nopţii, foarte bine dispuşi.

- Ați dansat?

- Da

- Pe ce piese?

- E, Dorobanțu cu „Gara mică”, fel și fel de melodii din astea... A fost o atmosferă plăcută. S-a dansat, s-a râs, s-a glumit, ne-am amintit din tinereţe, şotii mai mari, mai mici. Soţiile se uitau cam lung, pentru că mai povesteam şi noi de câte un amor din tinereţe...

- Am vorbit puţin, dar nu am avut timp că venit Ioana, care e gravidă. Se simte bine, extraordinar de bine, spune un alt coleg.

Deşi este bucuros că va fi, din nou, bunic, (și Elena Băsescu este însărcinată cu al doilea copil), preşedintele are şi motive de întristare, spun foştii colegi.

„- E tracasat de probleme. E prea muncit de probleme.

- Ce l-ați sfătui?

- Să continue la NATO, sugerează un fost coleg.

- Da, eu în locul dânsului aşa aş face, confirmă al doilea coleg ”.

Anul trecut, presa a vehiculat ideea că Traian Băsescu ar putea prelua funcția de secretar general al NATO după încheierea mandatului la Cotroceni. Între timp, însă, funcția a fost atribuită lui Jen Stoltenberg, fostul premier norvegian.

Spre finalul petrecerii s-au pus la punct şi detaliile întâlnirii din 2015. De data aceasta, colegii l-au invitat pe Traian Băsescu la un restaurant din Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri