Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, atac la fostul ministru al Sănătății: "Vlad Voiculescu nu a făcut nimic un an de zile!"

Data actualizării: Data publicării:
investitii sanatate PSD

Centrul oncologic din Oradea va avea în curând un accelerator de particule nou. Anunţul a fost făcut, marţi, de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. Acesta nu a ezitat să îl atace pe fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre care a spus că, timp de un an cât a ocupat acest fotoliu, nu a făcut nimic.

Preşedintele PSD Bihor a anunţat achiziţionarea unui accelerator de particule, destinat bolnavilor de cancer, în valoare de peste 5 milioane de lei, pentru centrul oncologic din Oradea.

„Acceleratorul a fost luat din bani de la banca Mondială. (...) Caracteristicile tehnice au fost stabilite de Agentia europeana pentru energia nucleară de la Viena (...) Achiziţia fiind încheiată, iar în etapa urmatoare se va face livrarea acestui echipament”, a declarat Ioan Mang.

Întrebat de ziarişti despre proiectul strategic pe sănătate al judeţului Bihor, Ioan Mang spune că nu există riscul să pierdem aceşti bani. Este vorba de 9,5 milioane de euro, destinaţi dotării spitalelor din judeţ, dar şi construirii unor centre medicale de urgenţă în Padiş şi Stâna de Vale.

Puterea şi Opoziţia din Consiliul Judeţean s-au acuzat reciproc anul trecut de tergiversarea acestui proiect, care a fost depus cu întârziere şi cu documente lipsă.

„Forţaţi nişte declaraţii pe care nu vreau să le dau. Acolo s-a discutat despre faptul că, în principiu, trebuie aprobat şi proiectul de la Bihor”, a precizat preşedintele PSD Bihor.

Ioan Mang l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătăţii din guvernul Cioloş că îl atacă în mod nejustificat pe succesorul său, Florian Bodog.

„Domnul Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, care nu a făcut nimic un an de zile, are îndrăzneala.... Aţi văzut, s-au dat 400 de salvări, RMN, aceleratoarele de particole pentru oncologie.”

Vlad Voiculescu l-a acuzat pe Florian Bodog că a știut de mult timp care era situația de la Agenția Națională de Transplanturi, dar că nu a luat nicio măsură, deși a făcut parte din structurile ministerului ani de zile. „Faptul că Bodog spune că cooperează cu procurorii, asta nu poate să fie decât o glumă. Anul trecut, în prima mea lună de mandat, am pornit controalele la ANT și mai ales la Cluj. Au trecut 12 luni de mandat, în care n-am văzut nicio mizerie scoasă la suprafață de domnul Bodog. Iar Bodog nu este o floricică venită de nicăieri. A fost în sistem. Cu toții știau. Toată lumea știa ce se întâmpla acolo. Cred că ar trebui să fie un început și să dea curaj altora, fie că e vorba de procurori, medici, de pacienți. Dacă vrem o țară cu mai puțini Lucani”, a declarat Vlad Voiculescu. 

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri