Primăria Capitalei se va ocupa și de reabilitare termică. Cât vor suporta locatarii din costuri

Data actualizării: Data publicării:
'Barcelona en Comu' Leader Ada Colau Attends Municipal Elections Rally
BARCELONA, SPAIN - MAY 20: 'Barcelona en Comu' (Barcelona in Common) Leader Ada Colau speaks during a Municipal Elections rally on May 20, 2015 in Barcelona, Spain. The Leader of the newly founded political party, Colau, linked to political party 'Podemos' (We can) and emerged out of anti-evictions platforms and popular movements, runs for mayor for the first time against traditional parties. The latest opinion polls show a dead heat between Colau and acting mayor of Barcelona Xavier Trias. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Separat de programele derulate de sectoare, Primăria Capitalei va avea propriul program de reabilitare termică, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Potrivit proiectului, primăria va suporta 80% din costurile lucrărilor, urmând ca asociaţiile de proprietari să acopere restul de 20 la sută.

Au solicitat înscrierea în program 200 blocuri din Sectorul 3, 152 de blocuri din Sectorul 4 şi alte 200 de blocuri din Sectorul 6.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca Primăria Capitalei demarează acest proiect deoarece este nemulţumită de ritmul în care se desfăşoară programele de reabiliare la sectoare.

„Am realizat mai multe studii, m-am întâlnit cu mai mulţi cetăţeni care s-au plâns că reabilitarea termică merge foarte greu în unele sectoare. Primăria se va implica şi ea şi va suporta 80% din costuri, restul fiind acoperit de asociaţiile de locatari”, a declarat Firea, la începutul şedinţei CGMB.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru a intra în program, asociaţiile de proprietari trebuie să înregistreze la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii acordul asociaţiei de proprietari în original.

Vor fi cuprinse în programul local multianual de reabilitare termică doar blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 care nu au mai beneficiat de fonduri publice pentru reabilitare termică.

Prioritate au blocurile cu un consum specific mare de energie termică, se precizează în proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri