PSD ia în calcul adoptarea certificatului COVID prin asumarea răspunderii guvernului. Marcel Ciolacu: „Este o variantă constituţională”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu. cu masca pe figura
Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos / George Călin

Asumarea răspunderii guvernului pe legea certificatului COVID este o variantă constituţională, a declarat luni Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Președintele PSD a precizat că încă nu există o decizie în acest sens.

„N-am avut această discuţie, avem o propunere legislativă. (...) Nu există o astfel de decizie. Sunt variante, este normal să avem variante de lucru. Cu toţii ne dorim să fim cât mai eficienţi în toate domeniile, inclusiv în domeniul sănătăţii”, a declarat Marcel Ciolacu luni, la finalul la şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Întrebat dacă asumarea răspunderii guvernului este o variantă, el a arătat că „este o variantă constituţională”.

„Este o variantă constituţională. Sunt proceduri constituţionale. Important este că nimeni n-a venit cu vreo procedură neconstituţională sau neparlamentară”, a arătat preşedintele Camerei.

„Vom vedea după o decizie a coaliţiei”, a completat el, întrebat dacă se poate spune că pe 1 ianuarie acest proiect va fi trecut de Parlament şi promulgat de preşedinte.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri