Sari la conținut

Robert Cazanciuc: Cred că mi-am îndeplinit mandatul. Dacă lucrurile sunt văzute obiectiv altfel, sunt gata să plec 

El a mai spus că, oficial, nu i s-a cerut demisia din funcție.

"Oficial, nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. Dacă mandatul meu ca ministru al Justiţiei a corespuns mandatului iniţial, preluat acum doi ani de zile, şi anume de a avea un raport de ţară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creşterea încrederii în actul de justiţie, dacă ministrul Cazanciuc a făcut ceea ce legea îi permite să facă, această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern şi dacă nu corespunde mandatului iniţial, evident că sunt gata să plec. Nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut asemenea discuţie cu premierul până în prezent", a declarat Cazanciuc, la ieșirea de la ședința CSM. El a fost întrebat dacă i s-a cerut demisia din funcția de ministru al Justiției.

Robert Cazanciuc a mai spus că nu i-a fost făcut niciun reproș pe chestiuni concrete și că el crede că și-a îndeplinit mandatul.

"Nu mi-a făcut nimeni un reproș în chestiuni concrete. Eu cred că mi-am îndeplinit mandatul și asta este o evaluare evident obiectivă, dar dacă lucrurile sunt văzute obiectiv altfel, sunt gata să plec", a adăugat ministrul Justiției.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că i-a transmis o serie de reproşuri ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, arătând că acesta nu poate da ordine justiţiei, dar că trebuie să contribuie, alături de Parlament şi de CSM, la îmbunătăţirea sistemului judiciar şi la evitarea unor erori şi abuzuri.

"I-am reproşat, dar nu o fac în public. Cred cu adevărat că ministrul nu trebuie să dea ordine justiţiei, dar trebuie să aibă un rol în a contribui, alături de Parlament şi CSM, la a îmbunătăţi un sistem - nu există un sistem perfect - şi la a evita pe viitor ca asemenea lucruri să se mai întâmple. ori aici cred că lucrurile sunt destul de clare: de ce trebuie să arestezi preventiv înainte să judece un judecător ? Nu vorbesc de criminali, violatori. Nu cred că doamna Rarinca era un pericol pentru societate", a spus Ponta la un post de televiziune, întrebat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului pentru cazul Rarinca.

Pe aceeași temă