VIDEO. S. Ghiță, chemat de Parchet să aducă probe la autodenunțul referitor la Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
sebastian ghita inquam-2

Deputatul Sebastian Ghiță a fost chemat joi de procurorii Parchetului General pentru a aduce probe care să susțină autodenunțul cu privire la o presupusă măsluire a raportului referitor la lucrarea de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

sebastian ghita inquam-3

ACTUALIZARE 11.46 Sebastian Ghiță a ieșit de la Parchet după mai bine de o oră și jumătate și a spus că a dat declarații în calitate de martor. „A rămas ca în perioada următoare să mai vin cu elemente de probă”, a declarat deputatul la ieșirea de la Parchet. 

Jurnaliștii au observat că la intrare avea un stick și l-au întrebat dacă a dat acel stick procurorilor. Sebastian Ghiță a fost însă evaziv și a refuzat să dea detalii, prevalându-se de faptul că ancheta este în desfășurare și nu poate comunica elemente din anchetă.

Sebastian Ghiță a mai spus că vor fi audiate și alte persoane, care au participat alături de el la presupusa falsificare a raportului de plagiat al șefei DNA, dar a refuzat să dea nume.

Nici despre încadrarea faptelor nu a vrut să spună nimic.

În schimb, a ținut să sublinieze că n-a vorbit de vreun complot sau conspirație în legătură cu falsificarea presupusului raport de plagiat.

La momentul faptelor era în relație foarte bună cu Laura Codruța Kovesi și a considerat că demersul era unul justificat, a explicat Sebastian Ghiță.

Eram buni prieteni cu dânsa (cu Kovesi - n.r), v-am spus, am declarat-o public, aveam o relație foarte bună cu dânsa în acel moment şi am crezut de cuviinţă, pentru că avea o poziție importantă, să nu planeze aceste suspiciuni”, a declarat Sebastian Ghiță.

ACTUALIZARE 10:03 „Sunt convins că procurorii vor aprecia asupra dovezilor pe care le voi prezenta şi vor putea să afle adevărul”, a declarat Sebastian Ghiță la sosirea la Parchetul General, fără a da detalii.

„Ceea ce eu încerc să fac nu este împotriva Laurei Codruța Kovesi şi, de altfel, nici nu o vizează această plângere, e ceva ce are legătură cu mine, de aceea celor care am văzut că dintr-odată, din apărători ai adevărului și ai justiției s-au transformat în nişte oameni care nu își doresc să se afle vreodată ceva de vreun procuror de la DNA, le spun că sunt şi ei oameni, ca şi noi.  Mă refer aici la dl. Dan Voiculescu, care a devenit fan al dnei Kovesi şi Antena 3 mai avea un pic să mă desfiinţeze. Mă refer la Cristian Tudor Popescu, care mi-a spus că, pentru că am îndrăznit să spun de Kovesi, sunt o maimuţă manipulatoare. Ani de zile ne-a explicat cum luptă pentru adevăr și cum toți să ne supunem legilor, dar când e vorba de un procuror DNA, nu ne mai putem supune legilor și oamenii aceia pot face orice în România”, a completat Sebastian Ghiță. 

„Vreau să vă spun că mă bucur că azi Parchetul General ne arată nouă, oamenilor din România, că un procuror de la DNA, chiar și dna. Laura Codruța Kovesi, poate fi, ca orice cetățean din România, investigat și verificat, pentru că și mie, și multora dintre noi, începuse să ni se pară că acei oameni sunt deasupra legii. Și mie, și multora dintre noi începuse să ni se pară că acei oameni sunt deasupra legii și cred că din punctul acesta de vedere, o primă chestiune s-a risipit şi văd toţi că Parchetul General are această putere în România. Acest autodenunţ al meu a fost înregistrat şi cred că acum urmează şi calea legală”, a mai spus Sebastian Ghiță.


Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, parlamentarul a fost chemat pentru a le indica procurorilor numele martorilor care susțin autodenunțul acestuia, cât și alte probe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri