Siegfried Mureșan: Trebuie să repunem aderarea la Schengen cât mai curând pe agenda JAI, la începutul anului viitor

Data publicării:
Siegfried Muresan bei einer Pressekonferenz zum REPowerEU-Kapitel in Aufbau- und Resilienzplänen im Europäischen Parlame
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că aderarea României la Spațiul Schengen ar trebui repusă cât mai curând pe ordinea de zi a Consiliului JAI, după votul negativ de joi. 

„Am avut astăzi de partea noastră 26 din 27 de state membre care au susținut aderarea României la spațiul Schengen. Romania a reușit în ultimele luni să convingă multe țări care se opuneau de ani de zile integrării României în spațiul de liberă circulație. Astăzi doar Austria a spus că încă nu este pregătită să ia o decizie”, scrie Mureșan, pe Facebook.

Europarlamentarul român spune că un nou vot pentru aderarea la Schengen ar putea avea loc chiar la începutul anului viitor.

„Acum trebuie să continuăm munca pentru a repune cât mai curând pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne votul privind aderarea noastră la spațiul Schengen. E foarte important că Suedia, care va prelua președinția Consiliului UE la 1 ianuarie 2023, și-a manifestat astăzi deschiderea de a pune votul pe agendă. Trebuie să eliminăm rezervele nejustificate ale Austriei și să avem cât mai curând un vot pozitiv, la începutul anului viitor”, a mai scris acesta.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri