Suspiciuni că moțiunea USR PLUS/AUR are o problemă cu semnăturile. Ciolacu: E nevoie de o întâlnire fizică, online nu poți să verifici

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu scrie
Marcel Ciolacu a confirmat că există „suspiciuni” în legătură cu legalitatea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR Foto: PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara că „există suspiciuni” în legătură cu semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR și tocmai de aceea ar fi nevoie de o întâlnire fizică, nu online, a membrilor Birourilor Permanente, care trebuie să aprobe moțiunea și să stabilească un calendar pentru dezbatere și vot.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari ai USR PLUS şi AUR, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor. Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu nu a putut fi stabilit însă nici vineri, nici sâmbătă, la ședința online a Birourilor Permanente Reunite, deoarece nu a fost întrunit cvorumul. Ședința a fost amânată pentru luni.

Pe de altă parte, potrivit Agerpres, deputatul PNL de Alba Florin Roman a susţinut, duminică, într-o postare pe Facebook, că moţiunea celor de la USR PLUS și AUR ar fi însoţită de peste 30 de semnături scanate, copiate din tabele şi cu suspiciuni de falsificare.

„Există suspiciuni. Există suspiciuni că nu sunt semnăturile”, a afirmat, duminică seara, la Antena 3, liderul social-democrat Marcel Ciolacu. El a precizat că luni, membrii Birourilor Permanente din Legislativ „trebuie să se întâlnească fizic, fiindcă online totuşi nu poţi să verifici anumite semnături”.

Întrebat, duminică, la Blaj, unde a participat la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Alba, dacă deţine informaţii că ar exista semnături false pe moţiunea depusă de USR PLUS şi AUR, premierul Florin Cîţu a răspuns că nu cunoaşte acest lucru.

„Nu am informaţiile acestea, dar vă spun atâta: dacă există semnături false pe o moţiune, cei care au făcut acest lucru trebuie să răspundă. Şi dacă USR s-a asociat şi cu o moţiune cu semnături false, deja lucrurile arată foarte trist”, a declarat Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu a reafirmat că, dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, social-democraţii o vor vota, dar numai în contextul în care există perspectiva unor alegeri anticipate.

„Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianţa USR-AUR trebuie să susţină acest demers. Dacă moţiunea alianţei USR-AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuşi să vorbim cu USR şi AUR să convenim un text al moţiunii, să semneze moţiunea pentru a avea cele 234 de voturi şi în 10 minute o depunem. Guvernul Cîţu trebuie să plece”, a declarat Ciolacu.

Preşedintele PSD a spus că moţiunea de cenzură a PSD, prezentată joi, are „157 de semnături legale” și i-a invitat pe cei de la USR PLUS și AUR să o semneze.

„În acest moment, pe circuitul parlamentar există o moţiune de cenzură. Aşteptăm decizia Biroului Permanent Reunit. PSD-ul va participa la această şedinţă. Nu vă aşteptaţi ca PSD-ul să intervină în disputa dintre USR şi PNL la acest Birou Permanent Reunit”, a menționat Marcel Ciolacu.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri