T. Băsescu despre scandalul Kovesi-SIE: Șefa DNA a intrat într-un joc care nu e al ei; intuiesc cine îl face, dar este păcat că s-a băgat

Data publicării:
basescu-2

„Aici sunt două variante, doamna Kovesi ori nu ştie legea de funcţionare a SIE, ori a făcut un joc care nu e nici al ţării, nici al dânsei. Pentru ce să discreditezi un serviciu de spionaj? Un serviciu de spionaj se ocupă de cu totul altceva decât să privească lung după cei care eventual fac investiţii cu bani fraudaţi de prin România”, a declarat, marţi seară, la TVR, fostul şef al statului Traian Băsescu.

„Am văzut că doamna Kovesi este extrem de interesată de ce SIE nu-i dă nume de români care depun bani pe afară sau fac achiziţii, dar dânsa l-a avut în DNA pe Dinu Pescariu, l-a avut în DNA pe Claudiu Florică - aceştia doi au furat cel mai mult la Microsoft - i-a lăsat liberi. Nu le-a pus nici măcar o cauţiune de un leu, i-a făcut martori şi i-a lăsat cu zecile de milioane. Nu trebuia să-i caute SIE, i-a avut dânsa în DNA şi i-a lăsat şi cu banii şi cu avioanele şi cu casele şi cu tot ce au furat în dosarul Microsoft”, a spus Traian Băsescu.

El a precizat că SIE nu dă niciodată structurilor din Parchete informări.

„SIE le spală, cum s-ar spune, iar în funcţie de temă, SIE le transferă SRI sau poliţiei (...) În funcţie de tipul de informaţie pe care o are, SIE o transferă şi ea vine procesată ca venind informaţie de la Poliţie sau de la SRI (...) Anual, ei cam 30-50 astfel de informări transferă către instituţiile de Parchete prin alte instituţii decât ei (...) Doamna Kovesi a intrat într-un joc care nu e al ei. Intuiesc cine îl face, dar e păcat că s-a băgat în acest joc”, a apreciat Traian Băsescu.

Citiți și:

DNA vs. SIE. Cine este omul de afaceri de la care a pornit conflictul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri