T. Băsescu: La bordul navei, comandantul nu prea are opoziție

Data publicării:
basescu marinari 5 presidency

Președintele a venit la examen îmbrăcat în costum de comandant. „Doar nu o să vin îmbrăcat în blugi! Aici sunt numai comandanți”, le-a explicat președintele jurnaliștilor prezenți în fața Centrului Marinei Civile din Constanța.

Traian Băsescu spune că a învăţat în aceste zile până în zori pentru cel dintâi test susţinut pe un simulator de navigaţie.

Nu există examen la care să nu ai emoții”, a comentat președintele. „Chiar și după atâția ani, am o problemă de care ei știu. E prima dată de când m-am dat jos de pe navă de când am întrerupt valabilitatea brevetului de comandant. Anul trecut, în august, mi-a expirat dreptul de a urca pe o navă în funcția de comandant, pentru că am fost ocupat cu suspendarea”, a completat președintele.

Întrebat de când nu a mai comandat o navă, președintele a răspuns glumind că de alaltăieri, de când a condus o barcă.

În ceea ce privește simulatorul, președintele a spus că se așteaptă la situații de navigație care îi sunt familiare, situații foarte apropiate de realitate, pentru că se bazează pe hărți reale. El a adăugat că orice rută din lumea asta îi este familiară.

Întrebat ce a mai greu de condus, țara sau o navă, președintele a răspuns: „Țara e mult mai greu de condus, să vă spună ei, că-s comandanți. La bordul navei, comandantul nu prea are opoziție”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri