Tăriceanu, reacție nervoasă la Digi24: Am impresia că sunteți pe post de inchizitor public

Data actualizării: Data publicării:
Tariceanu o acuza pe dancila ca a vrut sa preia alde
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus la Digi24 că nu există o criză internă în ALDE, după ce trei membri ai partidului au acceptat să fie propuși miniștri în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, iar Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, susținut de PSD.

Tăriceanu a spus că „cei trei nu mai sunt membri ALDE pentru că au încălcat decizia forului statutar că o persoană membră ALDE nu poate ocupa o funcție publică dacă nu are sprijinul și aprobarea forurilor statutare. Aceste persoane nu se reprezintă pe ele însele, ci reprezintă membrii partidului”.

De asemenea, nici Meleșcanu nu mai este membru ALDE, a mai spus șeful formațiunii.

El a adăugat că atât Meleșcanu, cât și Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu au votat pentru ieșirea ALDE de la Guvernare.

„Meleșcanu se pune în situații caraghioase”, a spus el.

Tăriceanu spune că nu există o criză în partid, chiar dacă sunt organizații locale care au contestat ieșirea de la guvernare sau excluderea membrilor partidului propuși pentru funcția de ministru.

Șeful ALDE Olt a cerut recent demisia lui Daniel Chițoiu și ruperea alianței cu Pro România. Chiar în timpul intervenției telefonice a lui Tăriceanu la Digi24, ALDE Prahova a transmis un comunicat prin care anunța că susține „obținerea unui nou mandat de viceprim-ministru și ministru al mediului de către doamna Grațiela Gavrilescu” și „își exprimă dezacordul în legătură cu excluderea din ALDE a domnului Teodor Meleșcanu”.

Întrebat în legătură cu aceste luări de poziție, Tăriceanu a avut o ieșire nervoasă. „Sunteți purtătorul de grijă al partidului? Am impresia că sunteși pe post de inchizitor public”, a spus el.

Pe de altă parte, șeful ALDE a spus din nou că, prin ieșirea formațiunii de la guvernare, s-a schimbat compoziția politică a guvernului. Trebuie să vină la Parlament

„Viorica Dăncilă încearcă o șmecherie de Teleorman ca să nu mai vină în Parlament. Colegii care au acceptat aceste momeli sunt excluși din partid, nu pot reprezenta ALDE în Guvernul Dăncilă”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri