Sari la conținut

Traian Băsescu, despre revolta din penitenciare: Mi se pare o mișcare controlată, stimulată de Raluca Prună

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dânsa, când a făcut această declaraţie, a stimulat reacţia din închisori. Din păcate, nu cred că a fost reacţia celor care trebuie, pentru că niciodată amnistia nu îi va viza pe cei care au ucis, pe cei care au făcut trafic de persoane, sau au tâlhărit sau au violat”, a spus Traian Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, „campionii urcării pe puşcării au fost din această categorie".

„Domnul Voiculescu dădea la rindea pe undeva”, a adăugat președintele PMP.

De asemenea, Traian Băsescu a mai afirmat că, potrivit standardelor din Europa, puşcăria trebuie să fie un loc unde îl corectezi pe om.

„Se fac exagerări, bagi criminali la un loc cu un guler alb, şi nu e aceeaşi categorie de reeducare”, a menţionat el. Traian Băsescu a mai afirmat că sistemul penitenciar are nevoie de refomă, de îmbunătăţirea condiţiilor, 

Întrebat despre condiţiile din închisoarea unde se află fratele său, Traian Băsescu a spus că nu doreşte să spună nimic, pentru a nu deveni un „catalizator”. 

„Este un om care ştie legea şi ştie că nu sunt respectate. Nu o să aflaţi dacă l-am vizitat sau îl vizitez. Nu vreau să fac un spectacol din vizita mea la fratele meu”, a spus Băsescu, despre situaţia fratelui lui.

Citiți și:
Revoltă închisoare. Sute de deținuți, în greva foamei 
Proteste în 11 penitenciare din ţară
Ministrul Justiției, despre revolta din penitenciare: Nu voi adopta măsuri sub presiune
Protest la Penitenciarul din Iaşi. Aproape 1500 de deţinuţi au reclamat mâncarea, condiţiile şi bătăile