Traian Băsescu propune legalizarea prostituției în România: Trebuie să le punem pe aceste femei sub protecția statului

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu 2 digi24

Traian Băsescu a declarat la Digi24 că o soluție pentru diminuarea traficului de persoane în România este aceea a legalizării prostituției. Fostul președinte a afirmat că punerea sub protecția statului a femeilor cu această profesie ar însemna sănătate pentru ele și partenerii lor și taxe plătite către stat.

Vom sta așteptând de la guvern la guvern dacă se rezolvă lucrurile în cndițiile în care suntem cel mai mare furnizor de carne vie din Uniunea Europeană. Ăștia suntem.

Eu propun o soluție imediată. Eu am văzut punctul de vedere exprimat de Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, dar comunicatul nu este al Patriarhiei. Spune așa: „A fi legal nu mai coincide de mult în mod subînțeles cu a fi moral. E cel puțin nerealist să crezi că împingerea formală în legalitate a unor rele sociale le transformă pe acestea în contrariul lor”.

Nu asta, domnule Bănescu. Nu se vor transforma prin legalizarea prostituției niciodată în lucruri bune, dar iată ce se va întâmpla. În momentul de față, femeile astea, și de multe ori minore, sunt exploatate de niște ticăloși, care dimineața, sau de două ori pe noapte se duc și le iau banii, le împing 8, 10 bărbați într-o noapte în cameră, le lasă încuiate prin cine știe ce camere, fără buletin, fără pașaport, fără bani, fără telefon și la urmă, de multe ori, le vând altui proxenet.

Asta trebuie să știe domnul Bănescu. Eu ce propun? Să le punem sub protecția statului. O soluție rapidă ca o parte mai mare din femeile astea să fie protejate este să le punem sub protecția statului, legalizând lucrurile. Asta înseamnă sănătate și pentru ele și pentru parteneri, asta înseamnă că vor plăti din veniturile lor taxe către stat 10% pe venit, cum plătește orice cetățean, iar restul de bani le rămâne lor, nu se vor duce la proxenet.

Va fi poliție locală probabil, care nu va permite intrarea proxeneților și a celor puși să facă scandal, sau să le bată, sau să le agreseze...

Deci eu nu vorbesc că legalizarea înseamnă că deja a devenit un lucru bun. Nu, rămâne un lucru rău, dar înseamnă punerea sub protecția statului a acestor femei.

Același lucru l-am susținut și când eram primar. Pentru că umblam noaptea pe străzi, mai ales când se asfalta sau după cei de la salubrizare și mă întâlneam cu grupuri de femei. Îmi spunea atunci „domnu primar, legalizați prostituția, că ne-am săturat sp ne bată peștii”.

E un lucru trist, dar trebuie făcut.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri