Traian Băsescu susține că liderii europeni îl consideră artizanul funcţionării justiţiei

Data publicării:
cameron basescu rad

Întrebat dacă a discutat cu liderii europeni despre declaraţia Parlamentului privind demisia sa, Traian Băsescu a răspuns: „Lumea râde".

Ce nu ţin cont oamenii ăştia este că eu îi cunosc de 10 ani, au încredere în mine, că sunt considerat artizanul funcţionării Justiţiei în România şi un Parlament care prejudecă şi acuză înainte să judece justiţia este un Parlament care are o problemă, din punct de vedere democratic”, a adăugat Traian Băsescu.

Șeful statului a mai spus că „lucrurile au devenit clare pentru toţi” atunci când liderii europeni au înţeles că este vorba despre aceleaşi partide de la suspendarea sa din funcţie.

Mai ales când au înţeles că sunt aceleaşi partide de la suspendare, lucrurile au devenit clare la toţi. Au înţeles şi obiectivul”, a spus Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a mai arătat că nu ar fi abordat această problemă, dacă o problemă internă nu ar fi fost mutată în exterior.

Să ştiţi că nu aş fi abordat această problemă dacă documentul, declaraţia Parlamentului, nu era trimisă la extern, deci, am abordat-o pentru că a venit de pe extern. Însă, trebuie să ţii cont şi de prestigul pe care îl are eventual un politician când vrei să muţi politica internă în exterior", a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă i s-au cerut amănunte, președintele a răspuns: „Nu, s-a râs direct”.

Parlamentul a anunţat miercuri că a trimis membrilor Consiliului European declarația adoptată în aceeaşi zi de plenul reunit prin care se cere demisia președintelui Traian Băsescu.

„Declarația adoptată a fost transmisă membrilor Consiliului European, şefi de stat și de Guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României în statele respective”, a informat un comunicat al Camerei Deputaților.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declarația prin care se cere demisia președintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său. Plenul comun al celor două Camere a adoptat declarația cu 344 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi 17 abţineri, în condițiile în care parlamentarii PDL și PMP au absentat. UDMR s-a abținut de la vot.

Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri