Traian Băsescu susține deschis Partidul Mișcarea Populară. Ce spun constituționaliștii, politologii și politicienii

Data publicării:
cropp

„Este evident că încălcarea există. Eu cred că nu-l mai interesează; face campanie deschisă pentru că Preşedinţia pentru el nu mai reprezintă o miză”, apreciază Gheorghe Iancu, profesor de Drept constituţional.

„Preşedintele face campanie electorală vădită pentru Partidul Mişcarea Populară, nu numai pentru faptul că s-a îmbrăcat în tricoul respectiv, ci pentru că a participat de foarte multe ori, sub sigla Fundaţiei Mişcarea Populară, pentru partidul Mişcarea Populară”, spune și politologul Andrei Țăranu.

Premierul Victor Ponta i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să dea dovadă de responsabilitate. „Trebuie să facă eforturi să se comporte ca un președinte al României. În ultimele zile nu a făcut-o. Regret că își încheie al doilea mandat într-un mod absolut jalnic”, a declarat premierul

Crin Antonescu a criticat în termeni duri atitudinea președintelui Traian Băsescu. „Preşedintele României, transformat într-un jalnic agent electoral. Niciun preşedinte, niciun şef de stat vreodată nu s-a compromis, ajungând chiar să îmbrace tricoul de partid în timpul campaniei”, a spus liderul liberal.

Vineri, Elena Udrea a postat pe un cont de socializare mai multe fotografii cu şeful statului purtând un tricou cu însemnele Partidului Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, de la Cotroceni, că va vota Partidul Mişcarea Populară şi că,„dacă nu ar fi avut „steagurile în spate”, ar fi purtat acelaşi tricou cu însemnele partidului, aşa cum a făcut-o în fotografiile postate de Elena Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri