USR îl acuză pe Nicușor Dan că prin rectificarea negativă a bugetului Capitalei „vrea să dea impresia că și-a atins țintele”

Data actualizării: Data publicării:
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cu masca, gesticuleaza in timpul unei declaratii de presa
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Foto: INQUAM Photos/George Călin

USR transmite că rectificarea negativă anunţată de Nicuşor Dan este menită să scadă bugetul Capitalei în aşa fel încât să dea impresia că primarul general şi-a atins ţintele pe care le-a anunţat în prima jumătate a acestui an.

„Rectificarea negativă anunțată de Nicușor Dan este menită să scadă bugetul Capitalei în așa fel încât să dea impresia că primarul general și-a atins țintele pe care le-a anunțat în prima jumătate a acestui an. Suma totală pe care vrea să o taie este de 324 milioane de lei.

Practic, primarul Nicuşor Dan vrea să reducă, cu 3 zile înainte de sfârşitul anului, bugetul destinat investiţiilor pe care nu le-a realizat.

De exemplu, în 2021, investiţiile în reţeaua de termoficare au fost în bugetul iniţial 81 de milioane de lei. În decursul anului, primarul Nicuşor Dan le-a tot scăzut şi au ajuns la 52 de milioane de lei.

Acum, primarul vrea să le mai scadă încă o dată la 42 de milioane. Asta deoarece în realitate nu au fost făcute investiţii decât de 42 de milioane, jumătate din promisiunea iniţială”, arată USR, într-un comunicat.

USR mai semnalează că, în actuala rectificare, primarul general „preia un obiectiv periculos, acela de a investi milioane în instalaţii de oxigen într-o înşiruire de containere improvizate, unde riscul de explozie este considerat foarte mare de către specialişti, iar confortul şi siguranţa pacienţilor nu va putea fi asigurată”.

„Este vorba de containerele amplasate de fostul primar general Gabriela Firea, cu spaţii improprii unde instalaţia electrică nu este realizată la standarde de siguranţă, uşile sunt foarte înguste, cu praguri înalte. Practic, orice acces în aşa zisele saloane este imposibil atât cu un pat de spital sau chiar cu un cărucior cu rotile. În prezent, nu există niciun aviz ISU pentru această improvizaţie”, conform sursei citate.

Pentru bugetul pe anul viitor, „USR îi cere primarului Nicuşor Dan să vină cu un plan serios şi concret; consilierii USR nu vor susţine propuneri de buget pentru anul 2022 făcute pe genunchi, fără consultări prealabile”.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spunea joi că veștile pentru București nu sunt „deloc bune” după ce parlamentarii au votat bugetul pentru 2022. Edilul susține că bugetul Capitalei a rămas la nivelul din 2021, adică 10 miliarde de lei, și cere grupurilor politice care formează consiliul general „să propună un buget” și „să-și asume tăierile”.

Citește și Ciprian Ciucu, un nou atac la Nicușor Dan: „Să vii să ceri Consiliului să îți facă bugetul este egal cu o capitulare. Prematur”

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri