Variantele PNL: O creştere a bugetului alocat pensiilor sau creşterea universală a tuturor pensiilor cu 15%

Data publicării:
ionut stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe, despre incidentul AUR de la Parlament. FOTO Facebook Ionuț Stroe

Liberalii vor merge în coaliţie cu două variante pentru creșterea pensiilor. Prima este creşterea bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual să se realizeze, prin beneficii suplimentare, creşterea pensiilor, iar a doua este creşterea tuturor pensiilor cu 15%, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

„Există două propuneri concrete care vizează creşterea de 15% propusă de PNL. Prima dintre ele vizează o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor. Cea de-a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%, urmând ca cele două să fie două să fie discutate în cadrul coaliţiei, foarte probabil săptămâna viitoare, şi să se aleagă soluţia oportună şi sustenabilă din punct de vedere bugetar”, a spus Stroe.

„Poate fi o soluţie să creştem bugetul pensiilor cu 15%. Cum la fel există posibilitatea o creştere a tuturor pensiilor cu 15%. De la 2.000 la 3.000 lei, dacă eliminăm impozitarea, e o creştere de 15%”, a adăugat el.

„Trebuie să ne încadrăm în buget, pentru că sunt mulţi pensionari afectaţi”, a mai spus Stroe.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri că social democraţii au avut „o linie roşie” în privinţa preţului la energie, iar acum au un punct de vedere ferm privind mărirea pensiilor: nu acceptă mărirea cu 15% „la fel la toată lumea”.

„S-a hotărât împreună cu ministrul de Finanţe ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15 procente, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15% la fel la toată lumea. Este total incorect”, a mai spus Ciolacu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri