VIDEO. Ce cadouri au primit în deplasările oficiale Iohannis, Ciolacu, Cîțu și alți politicieni de vârf din România

Data actualizării: Data publicării:
iohannis da noroc cu ciolacu
Iohannis, Ciolacu, Cîțu și alți politiceni de vârf din România au primit cadouri în deplasările oficiale. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Obiecte de artă, albume, timbre și brățări - sunt cadourile primite de președinții celor două Camere ale Parlamentului, în timpul deplasărilor oficiale. Și președintele Klaus Iohannis a primit astfel de daruri. Cel mai scump dintre ele ar fi un tablou de peste o mie de euro.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: Marcel Ciolacu, președitnele Camerei Deputaților, a primit doar două cadouri, un tablou în valoare de 50 de euro și o farfurie decorativă din porțelan.

Mai apoi, lui Florin Cîțu, în perioada cât a fost președinte al Senatului, i s-au oferit: un obiect de artă, simbolic, din partea președintelui grupului parlamentar de prietenie cu România, din Lituania, în valoare de 136 de euro.

Alte cadouri pentru președintele Senatului sunt: o icoană de argint, CD-uri Chopin sau seturi veselă. Și Alina Gorghiu a primit daruri, de când a preluat funcția de președinte interimar al Senatului, cum ar fi o brățară argintată de 113 euro.

Cele mai valoroase cadouri au fost pentru președintele Klaus Iohannis, din partea demnitarilor cu care s-a întâlnit. Cel mai scump este un tabloui de chihlimbar reprezentând Cupola Templului lui Solomon, peste 1000 de euro.

Președintelui i-au mai fost oferite seturi de porțelan, lămpi sau o replică a drapelului de luptă din 1822, în valoare de 410 euro. Sunt cadouri pe care acedștia le primesc în deplasările oficiale și pot alege fie să le ia acasă, fie să le lase în patrimoniul instituției.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri