Sari la conținut

Viitorul ministru al Economiei, confuzie gravă privind companiile din subordine

Cel mult 25 de minute a durat în medie fiecare audiere pentru şase dintre portofoliile economice din Guvern. Au fost întrebări generale, la care viitorii miniştri au dat răspunsuri vagi. Ministrul Transporturilor a a ocolit să răspundă la întrebarea legată de inaugurările de anul acesta. Alţi miniştri au făcut confuzii între companiile din subordine. Toţi au primit aviz favorabil.

alexandru petrescu

Viitorul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, a declarat, în timpul audierilor în comisiile parlamentare reunite pentru industrii şi servicii şi pentru politică economică, reformă şi privatizare, că ar dori să restructureze complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, companii care nu se află în subordinea Ministerului Economiei, ci la Ministerul Energiei. Petrescu a primit aviz pozitiv miercuri de la comisiile parlamentare, cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă şi o abţinere.

Petrescu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, a fost întrebat, în cadrul comisiei de industrii şi servicii, ce planuri va demara în calitate de ministru.

”Companiile aflate în dificultate, printre care şi complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, nu vor fi închise, ci vor trece printr-un proces de restructurare. Vom constitui un fond suveran de investiţii care să administreze activele statului. Vom acoda facilităţi firmelor cu probleme pentru a le ajuta să iasă din impas”, a spus Petrescu.

Viitorul ministru, în prezent director al Poştei Române, a declarat că va demara şi un plan de valorificare a resurselor minerale şi energetice ale României.

Petrescu a fost aprobat apoi în funcţie, nu înainte de a se atrage atenţia, de către un parlamentar, că cele două complexuri sunt în subordinea Ministerului Energiei.

Pe aceeași temă