Viorica Dăncilă, despre o posibilă excludere din PSD: Mă aștept la orice

Data publicării:
BUCURESTI - PALATUL PARLAMENTULUI - DIALOG CU JURNALISTII
Sursa: InquamPhotos / George Călin

Viorica Dăncilă a afirmat joi seara, întrebată dacă este posibil ca în PSD să fie luată o decizie de a fi exclusă din partid, că se așteaptă la orice. Fostul lider al formațiunii a adăugat că nu știe ce va face în cazul acesta. Pe de altă parte, a infirmat afirmațiile lui Paul Stănescu, secretarul general interimar, care a spus că președintele Klaus Iohannis este cel care a convins-o pe Viorica Dăncilă să-și anunțe candidatura la alegerile prezidențiale.

Vă amintesc că din ultimii trei președinți ai partidului, dvs sunteți ultima care mai sunteți membru de partid, restul de doi au fost care exclus, care a plecat de unul singur. Vă așteptați să aveți soarta lor? a fost întrebată Viorica Dăncilă la România TV.

„N-ar fi exclus. După ce am văzut astăzi, nu ar fi exclus. Dar am crezut că acest partid și membrii de partid învață din greșeli și atunci când am greșit nu mai repetăm acea greșeală. Dar văd că probabil acest lucru a devenit o obișnuință și mă aștept la orice”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Chestionată ce va face în cazul unui asemenea scenariu, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu știu ce voi face. Sper să nu se ajungă la acest lucru. Sper ca să existe mai multă înțelepciune și să nu uităm că de fiecare dată când am dat afară, am dat afară și ce am câștigat? Nu am câștigat absolut nimic. Dacă vor lua această decizie, să și-o asume. Eu sper să nu se ajungă la o astfel de situație”.

Întrebată dacă se urmărește ca ea să renunțe la o candidatură la Congresul PSD, prin acuzațiile sau insinuările unor lideri ai formațiunii, cum ar fi Paul Stănescu, Viorica Dăncilă a reamintit că a spus clar că nu va candida pentru o funcție în conducerea centrală.

„Dar eu am zis clar că nu o să candidez. La organizația de femei s-a votat deja sunt președintele interimar al organizației de femei. Am vrut să mă întorc la organizația de la care am plecat, atunci când am fost votată în Congres președinte interimar. Dacă se consideră că nu este nevoie, asta este. Nu o să fac din acest lucru un capăt de țară. Dar mi se pare un lucru complet anormal. Nu mi se pare normal ca acum după două săptămâni, am înțeles mi-am dat demisia, dar nu mi se pare normal ca în două săptămâni să putem să reglăm un pic situația și să ieșim cu acuze unii împotriva altora. Nu cred că acest lucru e bine pentru partid și nu cred că cei care ne-au votat sunt mulțumiți de o asemenea abordare”, a conchis fostul președinte al PSD.

Viorica Dăncilă, despre afirmațiile lui Paul Stănescu: „Nu există niciun sâmbure de adevăr”

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu spune că după alegerile europarlamentare s-a înțeles cu Dăncilă să nu fie organizat congres în 2019 și să nu candideze la Președinție. „Mariajul ăsta al nostru a durat foarte puțin, șapte, opt zile”, a explicat el. Acesta a mai spus joi, la Slatina, că „bătuse palma” cu Viorica Dăncilă să nu intre în cursa pentru Cotroceni, dar Viorica Dăncilă a încălcat înțelegerea după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a afirmat că a vorbit cu Klaus Iohannis, însă niciodată despre PSD. Ea a precizat că nu și-ar fi permis să aibă o astfel de discuție cu șeful statului, iar temele abordate au ținut de Guvern, diaspora sau Președinția Consiliului UE deținută de România în prima parte a anului.

„Aceste lucruri nu au niciun sâmbure de adevăr și eu sper ca atunci când există un reproș să vină în cadrul CEx, și nu public, mai ales când nu au niciun fundament real”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă a vorbit cu Klaus Iohannis despre candidatura ei la prezidențiale, așa cum a afirmat Paul Stănescu.

Klaus Iohannis a afirmat, joi seara, întrebat dacă a avut o discuție cu Viorica Dăncilă în care să o convingă să candideze la prezidențiale, că răspunsul trebuie căutat la PSD, pentru că partidul este cel care a convins-o să candideze.

 

„Nu știu de ce Paul Stănescu recurge la această interpretare care nu corespunde realității. Toată țara a putut vedea cum l-am înfruntat pe președinte și înainte de alegeri, dar și în campanie. Îi amintesc faptul că am preluat partidul într-un moment dificil, după un scor dezastruos la europarlamentare. Dacă am fi rămas cu o conducere interimară, am fi intrat în alegerile prezidențiale mult mai vulnerabili. Partidul în ansamblu cred că a ieșit mai întărit după alegerile prezidențiale. Să nu uităm că nu dădeau șansa candidatului nici să intre în turul doi. Este nevoie de reconstrucția partidului, iar eu am avut și am toată deshiderea pentru apune umărul la aceste lucruri. A ne ataca între noi nu este cea mai bună soluție pentru creșterea partidului. O declarație pe care nu o înțeleg și care nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr”, a declarat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

Fostul premier a mai spus că nu a vorbit niciodată cu Paul Stănescu despre candidatura la prezidențiale, ci doar despre Congresul PSD.

„Nu am avut această discuție. Am avut discuția cu dl Stănescu referitoare la un Congres. Atunci nu am discutat despre candidatura la prezidențiale. Mai mult, candidatul a fost votat în CEx, nu s-a dus așa să candideze că i-a spus cineva să candideze. Mi se pare lucruri aberante. Dl Stănescu s-a opus în permanență, nu numai candidaturii, și atunci când am vrut să candidez în Congres și atunci când am spus că trebuie să păstrăm guvernarea. Dânsul a avut o altă viziune, eu am respectat-o. Dar aceste lucruri care vin acum după prezidențiale pe mine mă nedumiresc foarte mult. Pe de o parte atacul la candidatul la alegerile prezidențiale, pe de alta discuția cu Iohannis. Cred că aceste lucruri nu sunt privite cu ochi buni de oameni”, a completat Dăncilă, citată de Mediafax.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri