Precizările ISU Vrancea la nemulțumirea oamenilor că RO-ALERT nu a anunțat cutremurul

Data actualizării: Data publicării:
ro-alert

Aplicația RO-ALERT nu anunță că vor avea loc cutremure, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după ce au apărut nemulțumiri ale oamenilor că nu au fost anunțați din timp că va avea loc un cutremur. Vă reamintim, un cutremur puternic cu magnitudinea 5,8 a avut loc pe 28 octombrie, la ora 3:38

Mulți oameni nu înțeleg că, în acest moment, pur și simplu nu există o tehnologie viabilă de identificare în timp util a producerii unui cutremur. Prin urmare, aplicația Ro-Alert NU ARE CUM să anunțe producerea unui cutremur. Ci este gândită să fie lansată doar dacă, în urma unui cutremur sau a altor fenomene extreme, apar situații grave - caz în care destinatarii sunt ghidați prin această aplicație spre punctele de ajutor”, arată ISU Vrancea.

„Cutremurele sunt evenimente geologice, urmărite atent de comunitatea științifică. #ISUVRANCEA vă recomandă să aflați părerile pertinente ale specialiștilor români de la singurul institut din țară ce se ocupă de studiul cutremurelor, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului”, precizează insituția.

Citiți și

A fost prevestit cutremurul de azi noapte, încă din august, pe o pagină de Facebook?

VIDEO. Cum s-a văzut cutremurul de sâmbătă noapte pe camerele de supraveghere

VIDEO. Cum au reacționat tinerii care petreceau în Centrul Vechi al Capitalei în momentul cutremurului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri