Prefectul Capitalei: Revendicările transportatorilor şi fermierilor sunt complexe, nu se pot rezolva de la o zi la alta

Data publicării:
rares hopinca la protestele fermierilor
Rareş Hopincă, prefectul Capitalei. FOTO: Inquam Photos/ Cosmin Enache

Revendicările transportatorilor şi fermierilor sunt complexe și nu se pot rezolva de la o zi la alta, a declarat prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, după întâlnirea de vineri la Palatul Victoria cu reprezentanții protestatarilor.

"Am intrat într-un cadru de dialog (...), sunt 22 de puncte, dar fiecare punct are mai multe subpuncte. Aceste revendicări au fost prezentate primului-ministru al României, s-a stabilit un program de lucru pentru analiza acestora şi pentru soluţionarea lor, dar trebuie să înţelegem următorul lucru - ele sunt solicitări complexe. Nu sunt măsuri care se pot rezolva de la o zi la alta, pentru că ţin de atribuţiile şi de responsabilitatea mai multor instituţii ale statului", a declarat Rareş Hopincă, vineri, la România TV, potrivit Agerpres.

El a punctat că sunt unele "probleme sistemice", care trenează de zeci de ani.

"Intrăm într-un ritm normal de lucru, am cooptat reprezentanţii protestatarilor în aceste echipe de lucru, i-am invitat la şedinţele de lucru de la Ministerul Agriculturii, luni, începând de dimineaţă, împreună cu subordonatele Ministerului, cu Ministerul de Finanţe şi cu Ministerul de Interne, marţi, la Ministerul Transporturilor pentru probleme dedicate transportatorilor împreună cu Ministerul de Finanţe şi cu Ministerul de Interne şi miercuri la ASF, împreună cu Ministerul de Finanţe, pentru a trata fiecare dintre aceste solicitări. Împreună sunt undeva peste 50 de solicitări", a spus Rareş Hopincă.

El a punctat că ministrul Agriculturii a avut în permanenţă consultări cu asociaţii reprezentative de agricultori, la fel şi ministrul Transporturilor.

Prefectul Capitalei a menţionat că la sfârşitul lunii mai Guvernul trebuie să achite subvenţiile în agricultură şi că până în prezent 95% dintre acestea sunt plătite.

Fermierii și transportatorii au anunțat, vineri, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, că protestul va continua, decizia de a rămâne în stradă fiind a fiecăruia dintre participanţi. Manifestanții au precizat că au prezentat premierului o listă cu 40 de revendicări. La rândul său, prim-ministrul a anunțat că vor fi înființate mai multe grupuri de lucru care vor analiza cerințele protestatarilor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri