Președintele Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea militarului român în Kabul

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-declaratii-cotroceni-presidency (3)
Foto: Presidency.ro

Președintele României,Klaus Iohannis, a transmis joi, un mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu decesul unui militar român.

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.

Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase.”, se arată în mesajul Administrației Prezidențiale.

Un militar român a fost ucis în atacul terorist care a avut loc în această dimineață în Kabul. Este al doilea român mort în decurs de câteva zile. Informația a fost confirmată de ministrul Apărării, Gabriel Leș, pentru Digi24.ro. Atacul, care s-a soldat cu 5 morți, a fost revendicat de talibani.

O nouă explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale.

Aceasta a fost revendicată de militanții talibani. Atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 35 de răniţi.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri