Autorităţile se contrazic în povestea copiilor-cerşetori din Costineşti. Protecţia Copilului nu a găsit niciunul, poliţia spune altceva

Data actualizării: Data publicării:
copii cersit

UPDATE Autorităţile au identificat patru dintre copiii care cerşeau în staţiunea Costineşti. Poliţiştii au întocmit trei dosare penale pentru exploatarea acestor minori.

Poliţiştii au continuat cercetările şi au găsit patru copii între 4 şi 13 ani, care erau însoţiţi de o femeie, care era mama unuia şi mătuşa celorlalţi trei.

Tot ieri au fost văzuţi doi adulţi cu dizabilităţi, însoţiţi de o femeie, care era mătuşa celor doi.

În cursul nopţii au mai fost găsiţi copii cu vârste între 5 şi 7 ani, care erau însoţiţi de mama lor.

Persoanele însoţitoare au fost duse la sediul Poliţiei.


Pe de altă parte, Direcţia de Protecție a Copilului Constanța nu găsise niciun copil dintre cei care fuseseră surprinşi la cerşit, de o turistă.

Femeia care a făcut fotografiile în Costineşti, unde mai mulţi copii au fost surprinşi înfometați, desculți, nespălați, trimiși la cerșit pănă la extenuare, a povestit la Digi24 cum a ajuns să sesizeze această situaţie şocantă. Ea a spus că a sesizat Poliţia şi Protecţia Copilului Constanţa şi că, dacă în prima situaţie, a primit un număr de înregistrare, în cea de-a doua nu a primit niciun răspuns.

"Imaginile sunt şocante, la faţa locului e groaznic. Te împiedici de ei, calci peste ei, stau în zona unor cluburi, unde sunt tot felul de atracţii, este aglomeraţie, de multe ori nu îi vezi, poţi călca peste ei.

Erau multe fetiţe, efectiv extenuate, incoerente, semiconştiente.

Nu am văzut niciodată aşa ceva în Costineşti”, a povestit femeia.

Ea a spus că a urmărit copiii după ce plecau de la locurile de cerşit şi că ei mergeau într-o parcare unde erau şi pe cartoane şi alţi minori. Copiii erau însoţiţi de doi adulţi, dintre care „unul era bărbat robust”.

Femeiea a adăugat că nu a sunat la 112 să sesizeze ce a văzut, pentru că a considerat că e un caz mai degrabă de crimă organizată.

Am adunat aceste imagini ca să îmi susţin petiţia pe care vreau să o depun. Am trimis spre poliţie, IPJ Constanţa şi Protecţia Copilului. Am vrut să fac publică povestea, am înregistrat plângerea la poliţie şi am primit un număr de înregistrare, la Protecţia Copilului nu am primit niciun fel de confirmare. De aceea am vrut să fac acest lucru public”, a afirmat femeia.

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri