Imagini surprinse în Costineşti: copii înfometați, desculți, nespălați, trimiși la cerșit până la extenuare

Data actualizării: Data publicării:
copii cersit

Imagini incredibile surprinse pe străzile Costineștiului, publicate de jurnalista Andreea Trandafirescu: copii înfometați, desculți, nespălați, trimiși la cerșit, până la extenuare. Dorm pe trotuare, în stațiune, fără a fi întrebați nimic de autorități. Există și un loc în care minorii merg să predea câștigurile.

Copiii au fost observaţi în mai multe locuri din Costineşti, în zona gării sau în apropierea unui hotel. Întrebaţi de ce stau acolo, ei au susţinut că aşteaptă o soră să vină să îi ia. 

Ei au vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Unii au fost surprinşi în timp ce ţin în braţe animale sau jucării primite. 

În multe dintre fotografii sunt văzuţi în timp ce dorm pe cartoane.

Poliţiştii şi angajaţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa au făcut verificări aseară în staţiunea Costineşti, în căutarea copiilor şi a celor care i-au trimis la cerşit. Nu au găsit însă pe nimeni. Ancheta a fost extinsă şi în celelalte staţiuni de pe litoral şi vor continua şi azi.

Oana Mănoilă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială Constanţa, a declarat la Digi24 că a fost verificată toată staţiunea, dar că nu au fost găsiţi minori în situaţiile semnalate.

Potrivit legii se poate ajunge la instituirea unor măsuri de protecţie specială pentru copiii găsiţi în astfel de situaţii de risc.

„Până la aceste fotografii, în legătură cu prezenţa copiilor în Costineţti nu am fost sesizaţi, iar poliţia de acolo a identificat câteva persoane zilele trecute, ne-au dat toate informaţiile şi vom începe anchete împreună cu autorităţile locale şi poliţia la domiciliul persoanelor identificate”, a afirmat Oana Manoilă.

Totodată, Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, a declarat la Digi24 că poliţia s-a sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute, că s-au făcut verificări, dar că nu au fost găsite persoanele implicate.

„Sunt cazuri izolate, nu în Costineşti, în alte staţiuni, cu privire la copii care cerşesc. A fost un caz în Mamaia”, a spus Cristina Vasile.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri