Protest al transportatorilor față de polițele RCA

Data publicării:
masini trafic

Transportatorii au blocat şi azi traficul pe centurile marilor oraşe. Au mers cu viteză mică, în semn de protest faţă de scumpirea poliţelor RCA. Transportatorii spun că nu renunţă nici la ampla mişcare anunţată peste 3 zile când ameninţă că vor bloca cele mai importante drumuri din ţară.

De la intrarea în ţară şi până în Capitală, transportatorii care se aflau pe centurile marilor oraşe au redus viteza.

La mijloc au fost prinşi şi părinţii care îşi duceau copiii la deschiderea anului şcolar. Un drum care ar trebui să fie făcut în câteva minute a durat o oră.

Facem traseul cam o oră pe zi, până la Chitila și înapoi, ducem copiii la grădiniță, o oră zilnic (n.r. - Sunt cam ) 4 km”, spune un șofer.

Infernal a fost astăzi traficul și pe centura Capitalei. Este însă greu de spus dacă aglomerația a fost creată de transportatorii care au circulat cu viteză redusă în semn de protest față de creșterea prețurilor la politele RCA sau de lucrările pentru lărigirea șoselei. Șoferii spun că pe kilometri întregi din șoseaua care înconjoară Capitala se circulă în mod obișnuit cu o viteză mai mică de 30 km la oră.

Scenariul s-a repetat pe şosele din jurul marilor oraşe. În Bihor şi Arad, cozile s-au întins pe mai mulţi kilometri.

Iată părerea transportatorilor:

O să continuăm până când se rezolvă problemele, că nu se poate continua în România în halul ăsta”.

„În extern cea mai scumpă asigurare ajunge undeva la 3000 la care acolo ai inclus totul: două tractări de pe autostradă şi mai multe chestii. Aici ce ai? La 5000 de euro?”

Transportatorii vor îngheţarea poliţelor RCA timp de 6 luni. De două zile, Guvernul a lansat în dezbatere un proiect de ordonanţă de urgenţă privind RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară va putea să ceară firmelor de asigurare să notifice majorarea tarifelor, în cadrul unui sistem general de control al preţurilor. Contractele vor fi încheiate pe o perioadă de la o lună la un an, iar plata va putea fi făcută şi în rate. Păgubitul îşi va primi banii de la firma care i-a vândut poliţa, iar asigurătorii trebuie să explice, la cerere, cum au calculat valoarea poliţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri