Răspunsul lui Teodorovici după ce a fost întrebat dacă îşi asumă un eventual eşec al măsurilor adoptate

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost întrebat vineri seara, după adoptarea OUG cu noile taxe, dacă îşi asumă un eventual eşec al măsurilor adoptate, el răspunzând că toţi membrii Guvernului au semnat, deci îşi asumă şi că ordonanţa a fost agreată şi de ALDE.

eugen teodorovici taxa pe lacomie inquam octav ganea 20181221223115_OGN_8672-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganeamasuri economice

„Toate observaţiile au fost preluate la nivelul OUG, au fost explicate şi inclusiv MJ şi-a asumat OUG, şi Consiliul Concurenţei”, a spus ministrul.

În conferinţa de presă, Darius Vâlcov a fost întrebat dacă de exemplu compania Romgaz va mai face investiţii şi cu ce bani, după impunerea taxei de 2% din cifra de afaceri. 

„Va trebui să întrebaţi compania Romgaz”, a fost răspunsul lui.

În energie, ANRE va stabili metodologia pentru îngheţarea preţului.

În privinţa Pilonul II de pensie, Darius Vâlcov a explicat că oamenii vor putea să se retragă doar către Pilonul I, dar nu trec şi banii acumulaţi în trecut.

Plafonarea la gaze se va aplica şi off-shore şi on-shore?

Întrebat de ce s-a decis să se adopte într-o şedinţă de Guvern seara, Teodorovici a răspuns: „Nu cred că scrie nicăieri când, unde, la ce oră, ci o anumită procedură legală. Sunt multe prevederi care se aplică de la 1 ianuarie 2019, pentru care trebuia să reglementăm”.

Întrebat despre afirmaţiile cancelarului austriac că companiile autriece se gândesc să plece din România, ministrul a declarat: „Am participat la discuţiile cu domnul Cancelar, chiar au fost date câteva exemple şi s-a vorbit şi despre motivele ca o astfel de OUG să fie adoptată. La toate argumentele prezentate s-a spus că se înţelege măsura. E o decizie a Guvernului. Nu cred că vor fi retrageri de companii”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri