S-au încheiat perchezițiile în cazul Caracal. Care este următorul pas în anchetă

Data actualizării: Data publicării:
caracal

Efort uriaș din partea criminaliștilor în cazul de la Caracal. După 35 de zile de investigații în curtea celui care a declarat că le-a ucis pe Luiza și Alexandra, ofițerii Serviciului Omoruri din București încheie joi cercetarea la fața locului. Mii de probe au fost ridicate şi încărcate în 7 camioane. Pentru multe dintre ele, criminaliștii au săpat în pământ până la 6 metri adâncime sau au spart pereții casei mecanicului.

Trei mandate de percheziție a câte 15 zile au cerut criminaliștii pentru locuința lui Gheorghe Dincă. Au vrut să se asigure că au timp suficient să verifice fiecare palma de pământ și fiecare colț de casă. Proprietatea măsoară 3.000 de metri pătrați și arăta ca o junglă pe 26 iulie, când au intrat anchetatorii. A fost curățată, iar acum, la capătul a 35 de zile de verificări, arată ca o tablă imensă de șah.

Criminaliști au împărțit proprietatea lui Dincă în peste 100 de pătrate, fiecare numerotat. Procedeul se numește sectorizare și ușurează munca anchetatorilor. În felul acesta mai multe echipe pot efectua cercetarea la fața locului, fiecare cu perimetrul ei. În plus, fiecare probă ridicată este mai ușor de localizat ulterior în cadrul analizelor criminalistice.

Ca totul să fie clar, criminaliștii au filmat proprietatea mecanicului de 66 de ani cu o dronă. În cele 35 de zile de investigații la fața locului, ofițerii Serviciului Omoruri din București au ridicat mii de probe, care abia au încăput în 7 camioane. Criminaliștii au apelat în acest caz și la tehnică de ultimă generație.

Casa și curtea lui Gheorghe Dincă au fost scanate cu dispozitive folosite de arheologi și geodezi. Aparatele au arătat 37 de locuri unde structura pământului a fost modificată în ultimii ani, astfel că anchetatorii au săpat tot atâtea gropi, cea mai adâncă de 6 metri. În plus, ei au dărâmat 5 pereți să fie siguri că bărbatul în vârstă de 66 de ani nu a ascuns în ei probe.

Sute de fragmente osoase, majoritatea de animale, au fost descoperite în gropile săpate lângă Casa Groazei. Foarte multe intră însă în categoria "posibil umane" şi au fost predate legiștilor. În plus, anchetatorii au secat fântâna din curte și au golit fosa septică în speranța că vor găsi ceva de care să se agațe pentru a dovedi grozăviile lui Gheorghe Dincă. Mașina cu care acesta și-a răpit victimele a fost verificată minuțios. Din ea au fost ridicate zeci de fire de păr ce vor fi expertizate. Următorul pas în anchetă, potrivit unor surse Digi24, este studierea tuturor disparițiilor din județul Olt înregistrate în ultimii ani.

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri